hirdetes

Lilakáposztás-boros csirkecomb - A tökéletes főétel a karácsonyi asztalon!

ZH

A karácsony az ünnepi asztalok gazdag és ínycsiklandó fogásainak ideje, és egy új recepttel feldobhatjuk a tradicionális ünnepi menüt. Ezúttal egy különleges és finom lilakáposztás-boros csirkecombot hoztunk nektek, amely garantáltan elvarázsolja az ízlelőbimbókat és méltó főszereplője lehet a karácsonyi ünnepi vacsorának.

Lilakáposztás-boros csirkecomb

Lilakáposztás-boros csirkecomb tepsiben

Az ünnepi asztal terítésekor mindenki igyekszik valami különlegessel elkápráztatni családját és vendégeit. Ha idén valami újat keresel, hogy feldobja a karácsonyi vacsorát, ne keress tovább! A lilakáposztás-boros csirkecomb receptje garantáltan lenyűgöző lesz, és nemcsak az ízletes kombináció miatt, hanem azért is, mert a konyhában töltött időt minimalizálja, így még a szakácsok is könnyedén elkészíthetik.


Hozzávalók:

•    4 db csirkecomb
•    1 kis fej vöröskáposzta
•    2 nagy fej lilahagyma
•    3 gerezd fokhagyma
•    3 db sárgarépa
•    200 g császárszalonna
•    2 ek finomliszt
•    250 ml alaplé
•    250 ml vörösbor
•    2 db babérlevél
•    1 kk kakukkfű
•    só ízlés szerint
•    bors ízlés szerint
•    2 ek olívaolaj

hirdetes

Elkészítés:

1.    A káposzta külső leveleit fejtsük le, majd vágjuk fel vastagabb cikkekre, hagyva rajta a torzsáját, hogy a levelek összefogjanak.
2.    Pucoljuk meg a lilahagymát, vágjuk félbe, majd szeleteljük fel. Pucoljuk meg a fokhagymát, majd vágjuk apróra. Tisztítsuk meg a sárgarépát, majd karikázzuk fel. Kockázzuk fel a császárszalonnát, és vágjuk ketté a csirkecombokat.
3.    Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a császárszalonnát, és süssük pár perc alatt világos színűre. Ezután szedjük ki a zsiradékból, és szórjuk bele egy nagyobb tepsibe.
4.    A visszamaradt zsiradékba helyezzük bele a csirkecombokat, majd mindkét oldalát süssük szép pirosra. Ezután szedjük ki a zsiradékból, és helyezzük a tepsibe, majd tegyük köré a káposztaszeleteket.
5.    A zsiradékba tegyük bele a felszeletelt vöröshagymát, majd pároljuk addig, hogy egy kicsit összeessen. Szedjük ki, és szintén tegyük a tepsibe.
6.    Adjuk a zsiradékhoz a felkarikázott sárgarépát, az apróra vágott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg kakukkfűvel, pároljuk pár percig. Majd szórjuk meg liszttel, keverjük össze, és öntsük fel az alaplével és a borral.

hirdetes
7.    Öntsük a keveréket a tepsibe, tegyük bele a babérlevelet, majd fedjük le fóliával, mielőtt a sütőbe helyeznénk.
8.    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk kb. 60 percig (légkeverésnél 160 fokon).
9.    Amikor a hús és a zöldségek puhára párolódtak, vegyük le a fóliát, helyezzük vissza a sütőbe, és süssük még pár percig. Ameddig a hús sül, készítsünk mellé ízlés szerint köretet.

Sütés hőfoka: 180 °C Sütés ideje: 60 perc

Ez a lilakáposztás-boros csirkecomb recept garantáltan lenyűgözi majd a vendégeket és családtagokat a karácsonyi asztalon. Kipróbálásával garantáltan emlékezetessé teszi az idei ünnepeket!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Február

Február: az év második hónapja.  Az alábbi elnevezések ismertek vele szemben: ... Tovább

Lahner György

Lahner György: Lahner honvéd vezérőrnagy, az aradi vértanúk egyike. A Túróc megyei Necpálon... Tovább

Tovább a lexikonra
Ételek Gasztronómia
X
Kövess minket facebookon!