hirdetes

Logi-sztorik – Te hányat tudsz belőlük megfejteni?

SFV

Rejtélyes történetek, melyekkel akár állásinterjúkon is összefuthatsz, de ha csak az agytekervényeidet mozgatnád meg, arra is kitűnő szórakozás! Te mennyit tudsz belőlük megfejteni?

Furcsa fejtörők

Próbáld ki ezeket a furcsábbnál furcsább fejtörőket és teszteld magad! A feladványok megoldását majd a következő oldalon találod.


A történetek esetenként krimi- illetve nyomozós jellegűek, így haláleset is előfordulhat bennük, amely egyeseket érzékenyen érinthet.


Logi-sztori #1:


Egy meztelen ember fekszik a sivatag közepén. Mellette egy törött gyufaszál hever. Vajon mi történhetett?


Logi-sztori #2:


Rómeót és Júliát holtan találták egy hotelszobában, ahol minden csupa víz. A szobában volt még a hűséges eb, Csöpi, is. Vajon mi okozhatta a szegény pár halálát?


Logi-sztori #3:


Egy ember egy ház nyolcadik emeletén lakik. Napról napra lifttel megy az ötödikig, majd onnan gyalog megy a nyolcadikra. Egyetlen kivételt az esős napok jelentik, amikor emberünk egészen a nyolcadikig lifttel megy. (Meg persze gyalog megy végig, ha esetleg a felvonó nem működik.) Vajon miért teszi ezt az illető?


Logi-sztori #4:


Egy ember a búzatábla közepe felé halad, bár tudja, hogy ha odaér meg fog halni. Miért megy mégis oda?

hirdetes

Logi-sztori #5:

Sötét, kivilágítatlan autó megy az úton, hang nélkül suhan. Egy kivilágítatlan kerékpáros annak ellenére, hogy nem hallja az autót, sejti, hogy nem lenne szerencsés éppen akkor átkelnie az úton. Honnan sejtette?

Logi-sztori #6:

A vadnyugaton vagyunk éppen, egy ivóban. Az egyik cowboy vizet rendel, és mikor a szájához emeli a poharat, egy másik kilövi kezéből azt. Meglepő módon barátunk nem párbajra szólítja fel társát, hanem köszönetet mond. Vajon miért?

Logi-sztori #7:

Jégbe fagyva találnak egy férfit és rájönnek, hogy nem lehet más, mint Ádám! Vajon miből sejtették meg?

Logi-sztori #8:

Egy igen gazdag ember meghalt, de nem találták a végrendeletet. Hónapok multán azzal jelentkezett az ügyvédnél az egyik unokaöcs, Esterházy Kálmán, hogy megtalálta a végrendeletet, melynek szövege a következő volt: „Én Esterházy Pál szellemi képességeim teljes birtokában kijelentem, hogy, mivel gyermekem nem született, minden ingó és ingatlan vagyonomat unokaöcsémre, Esterházy Kálmánra hagyom. Kelt: 1927-ben az I. világháború után 8 évvel.” Miután az ügyvéd ezt elolvasta, visszaadta azzal, hogy ez nyilvánvaló hamisítvány. Vajon honnan jött rá?

hirdetes

Logi-sztori #9:

Két bankrabló gyalogosan menekül a szajré felhajtása után. A rendőröket hamar értesítik, így a bűnözők nyomába erednek. A rablók megijednek, így meg akarnak szabadulni a zsák pénztől. Befordulnak az első sarkon és felteszik a zsákot a ház ereszére. Utána futnak tovább, de hamarosan elkapják őket, valamint a zsákmány is a rendőrség kezére kerül a kutatás eredményeként. Minden megvan, hogy a bűnözők rács mögé kerüljenek, ám a bűncselekmény rekonstruálásakor kiderül, hogy nem követhették el ők a rablást. Vajon hogyan úszhatták meg a rablók a börtönt?

A logi-sztorik megoldásáért lapozz a következő oldalra!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Mátra

Mátra: Országunk első számú hegye. A Mátra az Északi-középhegység egyik, vulkanikus... Tovább

Tagore sétány

Tagore sétány: Balatonfüred leghíresebb része, évente sok százezer turista látogatja meg.... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Szórakozás