hirdetes

Lombkorona kilátó, Tavirózsa tanösvény- Ilyen Hévíz madártávlatból

VN

Hévíz egy igazi varázslatos, település, amit azt hiszem, senkinek sem kell bemutatni. Világszinten híres gyógyító hatású vizéről, de nemcsak egy kellemes mártózásra érdemes felfedezni a helyet, hanem egy kis barangolás reményében is. Mindenki sejtheti, hogy itt a természet is csodás, nem véletlenül a csodákat tevő gyógyító, ehhez pedig dukál a nemrégiben nyílt lombkor kilátó, és Tavirózsa tanösvény. 

Lombkorona kilátó, Tavirózsa tanösvény Hévíz

Hévíz városa az ország második legnépszerűbb települése

Hévíz város Zala megyében, a Keszthelyi járásban található; mindösszesen 830 hektáros kiterjedésével a megye legkisebb közigazgatási területű városa, mégis az egyik legismertebbike, ahova messze földről barangolnak el minden évbe a pihenni, gyógyulni vágyók. Fő nevezetessége az Európában egyedülálló természetes tőzegmedrű melegvizű tava, melynek köszönhetően a település Magyarország egyik első számú turisztikai célpontjává nőtte ki magát. Gyógyító hatását már a rómaiak is ismerték, amire olyan nyomok utalnak, mint a búvárok által az 1980-as évek elején a tóból gyűjtött pénzérmék és a tó környékén talált oltárkő. Azonban csak 1328-ban említették először írásos dokumentumban. A településen még az Országos Kéktúra is áthalad. Gondoltad volna, hogy Hévíz Magyarország második legnépszerűbb települése Budapest után? Ez nem lehet véletlen! Te voltál már itt? Talán itt az ideje, ugyanis most még egy izgalmas programot mutatunk a tóban való pihenés mellé!

hirdetes


    

Lombkorona kilátó, Tavirózsa tanösvény Hévízen

A Hévízi-tó egyértelműen a környék turisztikai szimbóluma és a leglátogatottabb helye is, de ezzel együtt a természeti kincseink védelmére szolgáló jelképként is tökéletesen megállja a helyét. A Hévízi-tó egy nagyon jó példa arra, hogy miért is van óriási szükség termeszei értékeink megőrzésének. Nincs még egy ekkora tőzegfenekű, melegvizes gyógyhatású tó a világon! Nemcsak a tó az egyetlen természeti érték itt, hanem sok más kincsre is lehet bukkanni, ha az ember kicsit szétnéz itt. Ilyen a nemrégiben épült lombkorona kilátó és Lombkorona tanösvény is, ami a pont az i-re Hévízen.  Tavaly nyáron adtak át a 2,2 kilométer hosszú Hévízi-tó Tavirózsa Tanösvényt, és egy 15 méter magas lombkoronasétányt. Sétálj te is a természet lágy ölén, és nézd meg, milyen Hévíz, ahogyan a madarak látják! Kicsiknek és nagyoknak is nagyon jó kikapcsolódás. 

hirdetes

Hévíz madártávlatból

Mindenkinek ajánljuk a lombkorona kilátó meglátogatását, ugyanis innen szemügyre lehet venni, fel lehet fedezni a  különleges erdő lombkoronaszintjét és a tó környékét egyaránt. A pontos cím: 8380 Hévíz, Ady Endre utca 2. A tanösvény mentén kihelyezett táblákról sok információt be lehet szerezni, miközben feltöltődhetünk madárcsicsergéssel, és friss erdőillattal egyaránt. Kirándulni mindig nagyszerű időtöltés, mindenkinek szüksége van arra, hogy kicsit kiszakadjon a stresszes, szürke hétköznapokból. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

A magyar vízilabda aranygeneráció

A magyar vízilabda aranygeneráció: a vízilabda esetében az egyik magyar sikersportágról... Tovább

Magyar tradíciók

Magyar tradíciók: a mai rohanó világban egyre kevésbé adunk a tradíciókra, a hagyományokra... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Hírek Kirándulás Magyarország Magyarság Programajánló Szórakozás Történelem Utazás