hirdetes

Hatos! F…t, kilences! A lottóhúzás történelmének legemlékezetesebb pillanata!

Sz.F.
Frissítve: 2024.03.22
Frissítette: Z.H.

Biztos vagyok benne, hogy ezt a pillanatot senki sem felejti el, sőt, nagyon sokan vannak, akik tisztán emlékeznek arra, amikor meglátták/meghallották az úriember szavait. Azt vajon mindenki tudja, hogy mi az igazság? Nem hinném! 

Hatos! F…t, kilences! A lottóhúzás történelmének legemlékezetesebb pillanata!

A lottózás történetének egyik legnagyobb pillanata volt ez, viszont van egy kis probléma vele! Soha semmilyen formában nem került elő eredeti felvétel, vannak olyanok, akik azt állítják, hogy rádióban hallották, vannak olyanok is, akik tv-ben látták állításuk szerint, de semmi sem biztos. 

Már a húzás alapjait is nehézkes lefektetni, ugyanis van, aki szerint az ötöslottó sorsolásán történt, mások viszont azt hangoztatják, hogy a hatoslottó húzásán. A lényeg azonban mindkét esetben ugyanaz. Megérkezett egy öreg bácsika számhúzóként, kivett egy golyót, kinyitotta, ránézett és jó hangosan ezt mondta: Hatos…, f…t (szerintem mindenki tudja, mit jelent a f…t, de nem írhatjuk ki), kilences! 

Az esemény állítólag élő adásban ment el, tehát az egész ország hallhatta a bácsi bakiját. A legendák úgy szólnak, hogy az eset után került bevezetésre az az eljárás, mely szerint a stúdióba érkező számhúzóknak annyi a dolguk, hogy kivegyék a golyót, a számokat viszont nem ők, hanem a sorsolásban részt vevő műsorvezető mondja be. Érdekesség, hogy számtalan ember eskü alatt vallja, hogy hallotta/látta a kérdéses sorsolást, azonban még az évszámok körül is sok kérdés akad. Van, aki szerint a negyvenes években történt, de olyanok is akadnak szép számmal, akik szerint már a rendszerváltás után esett meg.

hirdetes

Ráadásul még a számhúzó személyes sem bizonyos, a mecseki bányászon át a párttitkáron keresztül a dunaújvárosi öntőmunkásig mindenki megfordult már az eset főszereplőjeként. Hiteles lehet a legautentikusabb forrás megszólaltatása, Bay Éva, aki a kezdetekben az ötös-, manapság a hatoslottó sorsolás házigazdája, igazolta, hogy valóban megtörtént az eset. Ő azt nyilatkozta, hogy a sorsolás a rádióban hangzott el, a hatoslottó sorsolása alatt, egy vidéki településen, emlékei szerint Komlón, méghozzá az 1990-es évek derekán, a főszereplő pedig egy kitüntetett, idős bányász bácsi volt.

hirdetes

Felvétel viszont nem maradt fent az esetről, így a legenda továbbra is szájhagyomány alapján terjed. Pár évvel ezelőtt ismét megjelent a történet a Youtube-on, de a videó természetesen megrendezett, azért nézzétek meg nyugodtan, 1:42-től láthatjátok az úriembert! Alább pedig láthattok még egy emlékezetes lottóhúzás bakit! 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Bükk

Bükk: Magyarország második legnagyobb hegye, az Északi-Középhegység tagja. Az ország... Tovább

Lehel kürtje

Lehel kürtje: a magyar történelem egyik leghíresebb darabja. Lehel kürtje Lélnek,... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Magyar Magyar történelem Magyarország
X
Kövess minket facebookon!