hirdetes

Tudnivalók a Louvre Múzeum meglátogatásához

VN

A Louvre Európa egyik legnagyobb, és a világ egyik leglátogatottabb múzeuma, ami olyan műalkotásokat tartogat a világ számára, mint a legendás mosolyú Mona Lisa, de a 72 735 m2-es területén tényleg több százezer műtárgyat lehet megcsodálni, például Hammurapi törvényoszlopát. Hivatalosan a belépő 15 Euróba kerül, ennyiért pedig Párizsban egy hamburgert lehet kapni a MC Donaldsban, tehát igazán nem nevezhetjük drágának, de ingyen is bejuthatsz, mutatjuk hogyan!

Louvre múzeum tudnivalók

Mit kell tudni a Louvre Múzeumról?

A Louvre Múzeum Párizs igazi jelképévé nőtte ki magát, érdemes legalább annyi időt és energiát rászentelni, mint az Eiffel torony előtt készült tökéletesen komponált képeknek, a Montmartre városrész felfedezésének, az egyébként felújítás előtt álló Notre Dame megcsodálásának, Szajna felett magasodó hidaknak, Párizsi tejeskávék kortyolgatásának össz ideje. A Louvre kívülről is csodálatos, és hatalmas, de belülről lehet csak igazán élvezni, hogy a több hatalmas szárnyban, 4 emeleten kiállított tárgyakat felfedezni nem néhány perc. Érdemes legalább fél napot szentelni a múzeum felfedezésére, ennyi idő is csak arra lesz elég, hogy a legfontosabb dolgokat megnézd, egy-kettő kiállított műalkotás megszemlélj közelebbről. Ugyanis, ha minden kiállított alkotást csupán fél percig néznénk, akkor pontosan 100 napot kellene eltöltenünk itt- körülbelül 380 000 műalkotás van itt kiállítva. 

A Louvre padlóján lépkedve életre kel a történelem

Egészen az őskortől a modern időkig átöleli a történelem legkiemelkedőbb darabjait a múzeum. A Milói Vénusz, a Szamothrakéi Niké és Hammurapi törvényoszlopa, és a Mona Lisa- hogy csak a legnépszerűbb, leglegendásabb műkincseket említsük. Valósággal lehet érezni, hogy életre kel a történelem, miközben sétálunk egyik távlatból a másikba, minket leginkább Hammurapi törvényoszlopa varázsolt el, amivel annyit találkoztunk már a történelemkönyveken, most pedig szemtől szemben állhattunk vele.  Egyébként 2 óra alatt is körbe lehet menni a múzeumon, ami néha valóságos útvesztőnek tűnhet, de a bejáratnál kapott térképpel lehet - könnyedén azért nem, de- tájékozódni. Több helyen ki van táblázva, hogy merre található, hogy merre található a Mona Lisa, de arra számíts, hogy hatalmas tömeg van, sorba kell állni, és csak a kordon mögül lehet megcsodálni. Mi körülbelül 5-10 percet álltunk sorban a kép előtt.

hirdetes

Hogyan lehet ingyen bejutni a Louvreba?

Abban azt hiszem, megegyezhetünk, hogy a Louvre egy zseniális Múzeum, és gondoltad volna, hogy ebbe a zseniális múzeumba ingyen mehetnek be a 18 év alatti fiatalok, és a 26 év alatti EU-s állampolgárok is? Regisztrálni azért kell! De ha már betöltötted a 26-ot, akkor se aggódj, hiszen minden múzeumban vannak ingyenes napok, itt is, méghozzá július 14.-én. Fontos megjegyezni, hogy keddenként zárva van a múzeum, egyébként a nyitva tartás minden nap: 9:00-18:00-ig., illetve péntekenként 9:00-21:45. A belépő egyébként 15 Euró, online vásárolva 2 Euróval drágább, de cserébe nem kell sorba állni (ami egyébként szörnyen hosszú tud lenni). Ha szeretnénk elkerülni a tömeget, ha nem, ez lehetetlen, itt mindig rengetegen vannak, de szezonon kívül, szerda és péntek esténként, valamint általában reggel, nyitás környékén érdemes menni. Plusz tipp, ne a piramisnál álljatok sorban, hanem lent a Galerie du Carrousel bevásárlóközpont alsó szintjénél. Itt jegyet nem lehet venni, de a sor emiatt rövidebb is, csupán biztonsági ellenőrzés van. Ez pontosan a Palais Royal - Musée du Louvre metróállomásnál van. 

hirdetes
 

Ha Párizsba utaznál, akkor ezeket az olcsó párizsi utazós tippeket mindenképpen olvasd el, mert rengeteget spórolhatsz így! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Tapolcai tavasbarlang

Tapolcai tavasbarlang: országunk első számú különlegességei közt lehet emlegetni. Nem volt... Tovább

Az első bécsi döntés

Az első bécsi döntés: a szlovák és magyar felek által felkért két döntőbíró, Ribbentrop... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Érdekességek Programajánló Szórakozás Történelem Utazás
X
Kövess minket facebookon!