hirdetes

Mesebeli fénypark nyitott a Margitszigeten – Legjobb program sötétedés utánra!

Lengyel befektetők lévén jött létre az újonnan megnyitott Lumina Park Budapesten a Palatinus Fürdő területén. A varázslatos fényjátékokkal rendelkező park mesebeli ünnepi hangulatot teremt késődélutánonként a Margitszigeten.

lumina park

Megnyitott a margitszigeti Lumina fénypark

Az ünnepi hangulatot kedvelők örömére ugyan idén mégis megrendezik a Vörösmarty téren az adventi vásárt, de ha igazán mesebeli fényjátékok között szeretnénk hangolódni a Karácsonyra, akkor sötétedés után érdemes ellátogatnunk a telente kihalt Palatinus Fürdőhöz. 

Lengyel befektetők Magyarországra is elhozták a Lumina Parkot, ami így már a hetedik olyan fénypark, amely varázslatos, meséket idéző fényekkel várja a látogatókat. A fényjátékon kívül hangjátékkal is várja az érdeklődőket a külföldi ötletgazdák által alkotott szezonális szórakoztató park, egészen 2023. február 28-ig. A fénypark tökéletes program korai sötétedés szempontjából kicsiknek és nagyoknak egyaránt, ahol igazán különleges fényekkel megvilágított kiállítási darabokat csodálhatunk meg.

 

Lumina Park a Margitszigeten

Többek között a fényparkban meseszerű fényépítményeket és installációk között bóklászhatunk, de több művészeti alkotás is helyet kapott a Budapesten a lengyel Wroclaw, Poznan, Lublin és Bydgoszcz városok után, valamint idén már Prágában és Vilniusban is találkozhatunk Lumina Parkkal.

hirdetes

A Lumina Park egyfajta világkörüli utazásra invitál minket 19 állomáson keresztül, ahol csodálatos fényességben ismerkedhetünk meg többek között Korea, a Csendes-óceán, Afrika és Kína látványosságaival.

A fényutazásra körülbelül másfél órát ajánlanak a szervezők, hiszen több mint másfél kilométeres barangolásra lehet számítani.

Napelemrendszerrel működtetik a Lumina Parkot

Ebben a rezsiválságban mindenkiben felmerülhet a kérdés, hogyan lehet rentábilis egy ilyen fénypark üzemeltetése, azonban a válasz igazán egyszerű! A fénypark energiaellátásáról a margitszigeti strandkomplexum napelemrendszere gondoskodik, hogy minket mesékbe illő látványhoz juttasson. 

Lumina Park árak

Hétköznaponként hétfő és csütörtök között kedvezményes jegyeket vásárolhatunk 3800 Forintért, amit gyerekek, diákok 26 éves korig, nyugdíjasok, mozgássérült személyek és kísérőik válthatnak, egyébiránt egy normál jegy ezeken a napokon 4100 Forint.

hirdetes

Péntektől vasárnapig a kedvezményes jegy 4100 Forint, a normál pedig 4400. 

Lehetőségünk van családi jegy vásárlására is, amibe 2 felnőtt és 2, 18 éven aluli gyerek vagy 1 felnőtt és 3, 18 éven aluli gyerek tartozik bele. Ennek ára hétköznapokon 14 000 Forint, péntektől vasárnapig pedig 15 500. 

Online a Lumina Park weboldalán is tudunk jegyet vásárolni, de a helyszínen is van jegyárusítás.

A Lumina Park nyitvatartása

2022.11.13-ig: 17:00 órától
2022.11.14 – 2023.01.16: 16:30 órától
2023.01.17 – 2023.02.05: 17:00 órától
2023.02.06 – 2023.02.15: 17:30 órától

Pontos cím: Budapest, Margitsziget, Soó Rezső sétány 1.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Olvasztó Imre

Olvasztó Imre: sokaknak talán nem ugrik be elsőre, de Őt egy egész nemzet ismeri. Olvasztó... Tovább

Tanyavilág

Tanyavilág: A török hódoltság másfél évszázada alatt a megfogyatkozott magyar lakosság... Tovább

Tovább a lexikonra
Programajánló