hirdetes

Megnyitotta kapuit Budapest tengerpartja – Ennyi minden vár itt rátok!

Sz.F.
Budapesti tengerpartja – Ismerjétek meg a Lupa-tavat

Támadások - Nincs veszélyben az ivóvíz és nem lesznek hangos fesztiválok…

Sajnos vannak, akik nehezen fogadták el, hogy a korábban tiltott, de mégis tömegek által látogatott bányató most már csak belépővel látogatható. Ezért az első időszakban számos feljelentés és vád született a Lupa ellen. Többen még most is zajos fesztiválokat vizionálnak a tó köré ezzel uszítva a Lupa ellen a környező lakosokat. Ezzel kapcsolatban Gerendai elmondta, “Ne felejtsük el, hogy már a harmadik szezon zajlik és még egy dübörgő fesztivál se volt nálunk és bátran kijelenthetem, hogy a továbbiakban sincs tervben sem a Szigetet, sem más hangos tömegrendezvényt idehozni, egyszerűen azért, mert a Lupa nem erről szól, hanem az önfeledt, nyugodt és színvonalas pihenésről.

Ez persze nem azt jelenti, hogy nincsenek időnként programok, csak nem hangos koncertekben vagy diszkóban gondolkodunk, hanem sportrendezvényekben, családi programokban, céges rendezvényekben, esküvőkben, délutáni naplemente partykban, gasztro eseményekben” – mondta a Lupa ötletgazda. A másik visszatérő vád, hogy a tótól északra található ívóvízkutakat veszélyezteti a Lupa-tó parkolója.

hirdetes

Ez azért is nonszensz, mert a parkoló a tó túlsó végén, a kutaktól másfél kilóméterre délre fekszik, miközben a felszín alatt a rétegvíz a Dunával párhuzamosan, azaz északról délre mozog, így fizikai képtelenség lenne a kutakat a parkolóval elszennyezni. Ennek ellenére a folyamatos feljelentések hatására Gerendaiék úgy döntöttek, hogy átadják a parkolót egy kifejezetten parkolók kialakításával és üzemeltetésével foglalkozó cégnek, aki a területet leaszfaltozta és a vízelvezetéstől, a csapadékvíz megtisztításáig, minden a hatóságok által előírt óvintézkedést, a korábbi megoldásokat továbbfejlesztve megvalósított.

Az ötletgazda ezzel kapcsolatban elmondta: „eléggé meglepett, hogy miközben a korábbi áldatlan állapotok, - amikor itt bárki bárhol leparkolt, akár közvetlen a kutak mellett is, - pont azért változtak meg, mert a mi fejlesztéseinknek köszönhetően megszűnt az eddigi környezetszennyezés, mégis minket támadtak meg ezekkel a vádakkal. Ha belegondolunk, itt nem volt se infrastruktúra, se wc, se büfé, se szemetes, se vízimentő, se semmi, csak a sóderbánya és a tava.

hirdetes

Na meg annak az illegális használata, ahol a fürdőzés mellett az autómosástól, a folyamatos szemetelésig, a rendszeres balesetektől a mosdók hiányából fakadó szennyezésig minden előfordult, most mégis magyarázkodnunk kell, hogy kulturált és biztonságos körülményeket teremtettünk.”

Gerendai elmondta azt is, hogy „a Lupa-tó alapvetően egy kiemelkedő minőségű élményközpont szeretne lenni. Fehér homokos vízparttal, pálmafákkal, türkizkék vízzel, éttermekkel, büfékkel, koktélbárokkal, vagyis egy olyan hely, ahol küllemében és minőségében átélhetjük a távoli tengerpartok nyaralás élményét, valamint ideális otthona a vízi és strandsportoknak. Egyszerre próbál a családoknak és a fiatalabbaknak, vagy a turistáknak és a helyieknek megfelelni, hiszen mindenki megtalálhatja, ami neki kedves és vonzó.” 

Forrás: Fotó: Schutterstock

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Túró Rudi

Túró Rudi: az egyik legklasszikusabb magyar édességfajta. Sokak kedvence ez a kakaós masszával... Tovább

Debrecen

Debrecen Magyarország 2. legnagyobb városa, mint a területére, mind a lakosságára... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Kirándulás Magyar Magyarország Magyarság
X
Kövess minket facebookon!