hirdetes

Ezekben a luxus síparadicsomokban minden téli álom valóra válhat

ZH


Nincs is jobb téli sport a sínél, de amit még jobban imádunk, azok a síeléssel járó dolgok, amik szebbé varázsolják a fagyos, téli napokat, főleg ha mindezt luxus környezetben tesszük. Nézzük melyek a világ legmenőbb síparadicsomai, ahol akár az esti vacsoránál több világsztárral is összefuthatunk.
 

síparadicsom

A világ legmenőbb síparadicsomai

1.    Cortina d’Ampezzo – Olaszország

Nem is kell olyan messzire utaznunk, ha egy elragadó és hihetetlen látványú síparadicsomban tennénk próbára sítudásunkat, ugyanis a világ egyik legvágyottabb síközpontja a Dolomitok szívében található Olaszországban, a Cortina d’Ampezzo. Itt húzódik a hegység legmagasabb és egyben legdrámaibb vonulatai, tehát aki itt síel, azt bámulatba ejtheti a lenyűgöző kilátás és a hihetetlen táj, ráadásul itt biztosan luxus-szolgáltatásban lehet részünk.

A profi pályák mellett kezdőknek is van kialakítva pálya, az egyik legszebb pedig az Armentarola túraútvonal, amely a Lagazuoiról indul, a gyönyörű befagyott vízesések mellett egészen az Alta Badiáig.

2.    Courchevel - Franciaország

Körülbelül 600 kilométernyi sípályának ad otthont a franciaországi Courchevel, és több mint százötven kilométer hosszúságú változatos tereppel a különböző szintű sítudással rendelkezők számára. Összesen ötvenöt felvonó működik a síparadicsomban, hogy megkönnyítsék az 1300 és 2700 méteres magasságok közti mozgást.

hirdetes

Courchevelt tartják az Alpok legjobban gondozott sípályájának, és teljesen hóbiztos decembertől áprilisig, ugyanis a síparadicsom nagyobb része 1800 méternél magasabban fekszik.

3.    Zermatt – Svájc

Az alpesi tájból piramis alakban emelkedik ki Svájc ikonikus hegye a Matterhorn, amelyen összesen ötvennégy és száznegyvennyolc pálya található.

Nem csak a sípálya szállodái nyújtanak luxust az ide látogatóknak, de ha csúszások után betérünk a városba, a legnagyobb világmárkák üzleteivel találkozhatunk és prémium kategóriás kávézókban és éttermekben pihenhetjük ki a téli sportok fáradalmait.

hirdetes

4.    Aspen – USA

Az amerikaiak tipikus síparadicsoma Aspen, amiről már Te is biztosan hallottál legalább egy filmben. Ráadásul minden évszakban tökéletes úti cél a Colorado állambeli Aspen, hiszen nyáron csodálatos vadvirágok borítják a pályát, amit télen a hótakaró fed.

Aspenben 4 síparadicsomba is megszállhatunk, a szezon alatt itt pedig biztosan össze lehet futni néhány világsztárral, ami nem csak a hihetetlen pályáknak köszönhető, hanem mert a síelésen kívül is rengeteg programot találhatunk itt. Változatos kulturális lehetőségek, kifinomult művészeti előadások és sztár DJ-s partik.

5.    Whistler-Blackcomb – Kanada

Észak-Amerika egyik legnagyobb és leglenyűgözőbb síközpontja, ahol több mint 200 lejtő biztosítja a csúszást a síelők számára, mind a kezdőknek, mind a haladóknak, a hegyvonulatok pedig egyenesen ámulatba ejtenek.

Luxusszállodákban sincs hiány a helyszínen, és érdemes a nemzetközi konyhákat kínáló éttermeket és a nyüzsgő bárokat is kipróbálni.

6.    Kitzbühel – Ausztria

Európa egyik legszebb síközpontja, ami ráadásul a szomszédunkban van, és Magyarországról igen egyszerű megközelíteni, ráadásul a világsztárok nagy kedvence is. Hosszú szezont is kínál, ugyanis decembertől egészen április végéig hóbiztos.


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Magyar Mezőgazdasági Múzeum

Magyar Mezőgazdasági Múzeum: Budapest egyik legjelentősebb múzeuma a főváros XIV.... Tovább

Pesti Hírlap

Pesti Hírlap: A Pesti Hírlap több, egymástól független, magyarországi politikai hírlap címe... Tovább

Tovább a lexikonra
Utazás
X
Kövess minket facebookon!