hirdetes

Így készül az isteni finom madártej!

Sz.F., ZH

A madártejet mindenki szereti és szinte bármelyik háziasszony el is tudja készíteni. Kicsik és nagyok kedvence, azonban valahogy mégsem sikerül mindig mindenkinek tökéletesre a recept. Vajon miért? Azért,mert létezik egy trükk, amit sok háziasszony nem ismer!

Így készül az isteni finom madártej!

Pár érdekesség a madártejről

A madártej francia eredetű desszert, mely tojásfehérjéből felvert habgaluskákat tartalmazó vaníliás tejsodó. A madártej szó a 18. század közepétől sok európai nyelvben megjelent, mint képzeletbeli ételt jelölő kifejezés. 1834-től már a tejből és tojásból készített édes ételjelentésben is felbukkant. Emiatt feltételezhető, hogy a szó vándorkifejezés, ami nem létező ételre utalt (a madár teje).

Elkészítéséhez nem szükséges több éves tapasztalat, bárki képes istenien finom madártejet csinálni pillanatok alatt, a legjobb pedig az benne, hogy pillanatok múlva már eheted is! Az egyik legolcsóbb és legfinomabb desszert a világon, a következő oldalon pedig megmutatok azt a trükköt, amit csak kevesen ismertek eddig!  

hirdetes

Madátej recept

Hozzávalók:

  • 1,5 l tej
  • hirdetes
  • 4 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 3 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a sárgáját keverd ki a cukorral, amíg a cukor bele nem olvad. A tejet lassan forrald fel a vaníliás cukorral. A fehérjébe tegyél egy negyed teáskanálnyi ecetet, így tökéletesen kemény habot tudsz verni belőle. És itt jön a trükk! Ahhoz, hogy szuper könnyű maradjon a tojáshab galuska, ne a tejben főzd meg, hanem tedd mikróba! Így nem lesznek a tejben habdarabok, és nem is fő túl a galuska. A legnagyobb fokozaton, 1 percig mikrózd.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Nagyböjt

Nagyböjt: A nagyböjt a keresztény közösségekben a húsvét előtti negyven napos... Tovább

Bánki Donát

Bánki Donát: Bánki Donát magyar gépészmérnök, feltaláló és egyetemi tanár. Korának... Tovább

Tovább a lexikonra
Gasztronómia
X
Kövess minket facebookon!