notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Így készül az isteni finom madártej!

Így készül az isteni finom madártej!

Sz.F.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A madártejet mindenki szereti és szinte bármelyik háziasszony el is tudja készíteni. Kicsik és nagyok kedvence, azonban valahogy mégsem sikerül mindig mindenkinek tökéletesre a recept. Vajon miért? Azért,mert létezik egy trükk, amit sok háziasszony nem ismer!

Így készül az isteni finom madártej!

 

Pár érdekesség a madártejről

 

A madártej francia eredetű desszert, mely tojásfehérjéből felvert habgaluskákat tartalmazó vaníliás tejsodó. A madártej szó a 18. század közepétől sok európai nyelvben megjelent, mint képzeletbeli ételt jelölő kifejezés. 1834-től már a tejből és tojásból készített édes ételjelentésben is felbukkant. Emiatt feltételezhető, hogy a szó vándorkifejezés, ami nem létező ételre utalt (a madár teje).

 

Elkészítéséhez nem szükséges több éves tapasztalat, bárki képes istenien finom madártejet csinálni pillanatok alatt, a legjobb pedig az benne, hogy pillanatok múlva már eheted is! Az egyik legolcsóbb és legfinomabb desszert a világon, a következő oldalon pedig megmutatok azt a trükköt, amit csak kevesen ismertek eddig!  

hirdetes

 

Így készül az isteni finom madártej!

 

Hozzávalók:

  • 1,5 l tej
  • 4 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 3 csomag vaníliás cukor

 

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a sárgáját keverd ki a cukorral, amíg a cukor bele nem olvad. A tejet lassan forrald fel a vaníliás cukorral. A fehérjébe tegyél egy negyed teáskanálnyi ecetet, így tökéletesen kemény habot tudsz verni belőle. És itt jön a trükk! Ahhoz, hogy szuper könnyű maradjon a tojáshab galuska, ne a tejben főzd meg, hanem tedd mikróba! Így nem lesznek a tejben habdarabok, és nem is fő túl a galuska. A legnagyobb fokozaton, 1 percig mikrózd.

 

Forrás

hirdetes

 

Így készül az isteni finom madártej!

 

Hozzávalók:

  • 1,5 l tej
  • 4 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 3 csomag vaníliás cukor

 

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a sárgáját keverd ki a cukorral, amíg a cukor bele nem olvad. A tejet lassan forrald fel a vaníliás cukorral. A fehérjébe tegyél egy negyed teáskanálnyi ecetet, így tökéletesen kemény habot tudsz verni belőle. És itt jön a trükk! Ahhoz, hogy szuper könnyű maradjon a tojáshab galuska, ne a tejben főzd meg, hanem tedd mikróba! Így nem lesznek a tejben habdarabok, és nem is fő túl a galuska. A legnagyobb fokozaton, 1 percig mikrózd.

 

Forrás

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
161 946
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
4 823 952
Közösség
hirdetes

Szótár

Hősök tere

Hősök tere: Budapest egyik jelképe, mely a főváros legtágasabb, legnagyobb hatású tere. A... Tovább

Balaton szelet

Balaton szelet: az egyik legklasszikusabb magyar édesség. Sokak által kedvelt, már a 80-as... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 197

Átlagos értékelés: 5.0

Gasztronómia