hirdetes

Létezik négy mágikus pont testünkön, amik felturbózzák a fogyást!

Sz.F.

Kevesen tudják, de létezik négy mágikus pont a testünkön, melyek képesek felturbózni az anyagcserénket és ezáltal gyorsabb fogyást érhetünk el! 

Létezik négy mágikus pont testünkön, amik felturbózzák a fogyást!

Mi is az a reiki?

A reiki tanításai szerint a mentálisan és spirituálisan egészséges embereknél a fizikai egészség természetes módon következik be, mivel a betegségek első számú kiváltója maga a stressz. Az immunrendszer megerősítése: azon feltételek megteremtése, amelyek lehetővé teszik a szervezet egészséges működését, ellenállóvá teszik azt a különféle kórokozókkal, káros környezeti hatásokkal szemben. A reiki szerint 3–6 hónapos kezeléssel és emellett életmódváltással csökkenthetők vagy megszüntethetők például az allergia vagy az asztma tünetei.

A stressz kiiktatása: A reiki szerint a mindennapi, felgyülemlett stressz rendkívül káros hatással van a szervezetre, az egészséget és a teljesítményt is rontja. Éppen ezért a reiki technikák egyik központi eleme a stresszoldás, az érzelmi konfliktusok, stresszhelyzetek jobb kezelése. A fizikai és lelkiállapot javítása: Az egészség megőrzéséhez az immunrendszer megerősítése. A reiki nagy hangsúlyt fektet a fizikai kondíció javítására is.

Önismeret fejlesztés: A reiki szerint a technikák rendszeres alkalmazása hozzájárul a tudatosság fejlesztéséhez is, ami segít a nagyobb önkontroll kifejlesztésében, a negatív szokások elhagyásában, az önkorlátozó gondolatoktól való megszabadulásban, a mentális blokkok feloldásában. Most pedig nézzük, mely pontok segítenek az anyagcsere felgyorsításában, a következő oldalon folytatom! 

hirdetes
Létezik négy mágikus pont testünkön, amik felturbózzák a fogyást!

1. Arc

A képen látható pont az egyik legerőteljesebb étvágyszabályozó a testünkön. Pontosan az orr és a felsőajak között található, középen. A pont masszírozásával csökkenthetjük az étvágyat, de egyéb, gyógyító hatása is van. Akut derékfájás esetén a pont nyomkodása csökkenti a fájdalmat és növeli a mobilitást. Ha valaki elájult, vagy rosszul van a környezetedben, szintén segíthetsz neki ismét magához térni, ha ezt a pontot masszírozod. Naponta kétszer öt percig, gyengéden lehet az akupresszúrát elvégezni ezen a területen.

2. Kar

Fokozza a bélműködést a behajlított kar felső részén található pont masszírozása. Az általam fordított cikk olyan orvosi hivatkozást is említ, ahol 15 férfi bélműködését vizsgálták az akupresszúra alkalmazását követően és a fenti tényt a vizsgálat is alátámasztotta. Enyhén nyomkodd ezt a pontot, nagyon hamar, nagyon gyors bélmozgást eredményez, ami segíti a tisztulást és a gyorsabb anyagcserét is.

hirdetes

Forrás

Létezik négy mágikus pont testünkön, amik felturbózzák a fogyást!

3. Láb

A közvetlenül a térd alatt négy ujjnyira található pont az egyik legtöbbet használt akupresszúrás pontot takarja. A “hosszú élet” pontjának is nevezik, masszírozásával kilókban mérhető fogyás is tapasztalható.

4. Fül

A fül a képen látható pontjának három percen át tartó gyengéd masszírozásával csökkenthető a stressz, oldódik a feszültség és csökken a pulzusszám is. A hüvelykujjaddal végezd a masszírozást és egyszerre az egyik füledet kezeld, a három perc után folytasd a másikkal. A fül köztudottan az egyik legerősebb akupresszúrás felület, csakúgy, mint a talp vagy a tenyér, az egész testet letérképezi.

Forrás

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Bécs városa

Ausztria fővárosa, egykoron magyar város. Manapság a világ egyik legélhetőbb városának... Tovább

Petőfi Sándor

Petőfi Sándor: az egyik leghíresebb és legismertebb magyar költőnek számít mind a mai napig,... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek