hirdetes

Magyar e-sportoló nyerte a V4 Future Sports Festival FIFA versenyét

LK

Először került megrendezésre nagyszabású e-sport rendezvény Magyarországon, és úgy tűnik, hogy elég nagy sikere lett az eseménynek. Ráadásul egy magyar fiú nyerte a fesztivál FIFA versenyét! 

Magyar e-sportoló győzelme a V4 Future Sports Festival-on!

Budapesten került megrendezésre a V4 Future Sports Festival, ami Magyarország első nagyszabású esport rendezvénye. Az eseménynek a BOK csarnok adott otthont, melyre ingyenesen, előzetes vagy helyszíni regisztráció által lehetett bejutni. A szervezők kitettek magukért, és olyan látványvilágot varázsoltak az érdeklődök számára, ami tökéletesen visszaadta a külföldi esport megmérettetések hangulatát.

Már a pénteki napon adódtak izgalmas programok, azonban a FIFA-rajongók leginkább a szombati döntőre voltak kíváncsiak. A negyeddöntőre szinte az egész csarnok megtelt, a résztvevőket leginkább a két magyar játékos, Gabinho és Molnargabo összecsapása érdekelte, az egész verseny alatt nem volt olyan hangulat, mint ennél a mérkőzésként.

hirdetes

Bár Molnargabo nagy szurkolótáborral érkezett, és sokkal esélyesebbnek tűnt, hogy ő fogja képviselni hazánkat a döntőben, mégis Gabinho jött ki győztesként a megmérettetésből, ezzel sikerült legyőznie Magyarország legjobb FIFA játékosát, Molnár Gábort, a DVSC e-sportolóját. 

Miután Gabinho legyőzte a magyar e-sport királyát, Molnargabo igazi hazafiként úgy döntött, hogy hasznos tanácsokkal látja el egykori ellenfelét, hiszen Gabinho nem túl jártas a nemzetközi versenyekben, és szerette volna, hogy egy magyar e-sportoló nyerje meg a döntőt. Mi mindenképp odaítélünk neki egy képzeletbeli fair play-díjat! 

hirdetes
Magyar e-sportoló győzelme a V4 Future Sports Festival-on!

A döntőbe a magyar fiú, Gabinho jutott be XBOX-on, a PS4 versenyek győztese pedig a lengyel játékos, Riptorek lett, így ők egymással mérkőztek meg a végső győzelemért. A döntőt XBOX-on, majd PS4-en játszották az egyenlő esélyek miatt, ám Gabinhonak nem okozott gondot a PS4 sem, összesítésben 8-5-re nyert a magyar versenyző, ezzel pedig megnyerte a V4 Future Sports Festival FIFA18 versenyét. Gabinho a győzelemmel együtt 40 ezer euróval is gazdagodott.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Kossuth-díj

Kossuth-díj: kitünetésfajta, mely a magyar kultúra művelésének és ápolásának... Tovább

Margitsziget

Margitsziget: A Margit-sziget a Duna egyik szigete Budapest területén, Margitsziget néven a... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Magyar Magyarság