hirdetes

Magyar egészségügyi helyzetjelentés – Kérj időpontot az időpontkéréshez!

B. Á.
Milyen a magyar egészségügyi helyzet

Hasi ultrahang-tapasztalatok

Valakinek újdonság az, hogy időpontot kell kérni időpontkéréshez, pedig ez nem újkeletű! A kontrolljaimhoz hozzátartozik, hogy időnként hasi ultrahangot, mellkasröntgent és egyéb vizsgálatokat kell elvégeztetnem. A mellkasröntgennel sosem volt gondom (le is kopogom), időpontkérés nélkül az esetek döntő többségében 20-30 perc várakozás után már kész is voltam – többnyire a leletre való várakozás volt a több idő. A hasi ultrahang már bosszantóbb…

A kistarcsai kórházba mentem inkább az első időkben, oda kaptam időpontot egy hónapon belül, viszont sajnos nagyon sok sürgős eset érkezett, és nem tudták tartani az időpontokat – ezt a részt megértem, nem az ő hibájuk, és a sürgős eset nem véletlenül sürgős. A gödöllői SZTK viszont kriminális volt, egyszer szerettem volna odamenni, nagyjából 2-3 éve.

Nyáron bementem, hogy időpontot kérjek, a hölgy kedvesen mosolyogva közölte, hogy jöjjek vissza két hónap múlva, és akkor majd tudok időpontot kérni, szóval olyan 4-5 hónap alatt meg is néznek. Itt jelzem mindenkinek, hogy az orvosi beutaló is lejár, három hónapig lehet felhasználni, tehát még el is kellett mennem a háziorvoshoz, hogy kapjak még egy beutalót.

hirdetes

Bőrgyógyászat – SZTK

Nem mondom, hogy ez általánosságban így van, de nekünk már nem ez volt az első eset. Felhívtuk az SZTK-t, megkérdeztük, hogy mikorra lehet időpontot kérni a bőrgyógyászatra? A válasz az volt, hogy menjünk nyugodtan, beleférünk biztosan, behívnak. Odamentünk, bejelentkeztünk, még akkor is azt mondták, hogy szólítanak nem sokára. NÉGY ÓRÁT töltöttünk el a váróban, mire behívtak – bent összesen öt percet voltunk. Csak azért nem mentünk el, mert egyrészt úgy gondoltuk, hogy mi leszünk a következők, másrészt pedig azért, mert azt hittük, hogy legközelebb is ez lesz, szóval mindegy, ha már itt vagyunk, maradjunk. De köszönjük, soha többet! 

hirdetes

Azt gondolnád, hogy a magánorvos jobb…

Persze, a tapasztalat azt mutatja, hogy a többség jobb, betartják az időpontokat, de én azt mondom, hogy ezt el is várom. Mivel azért választom a magánorvost, mert időt spórolok meg, és ezért fizettek – jó, nemcsak ezért, hanem bízok a nagyobb szakértelemben is (ez sokszor nem jött be). Azonban van olyan magánrendelés, ahol szintén órákat kell várni, és egy elnézést sem kapsz. Sőt, ha kérdőre vonod őket, még nekik áll feljebb. Szóval döntse el mindenki maga, hogy a magánrendelőket, vagy a hagyományos egészségügyi ellátásokat választja, én csak azt tudom mondani, hogy mindenki legyen minden, ami akar, csak beteg ne…

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Ond

Ond: Honfoglaló vezéreink egyike. Összesen heten voltak, Ond az egyik közülük. A megbízható... Tovább

Déri Miksa

Déri Miksa: az egyik leghíresebb magyar feltaláló. Déri Miksa egy személyben mérnök,... Tovább

Tovább a lexikonra
Magyar Magyarország