hirdetes

Megdöbbentő sorok – Egy külföldi nő szemével ilyenek a magyar férfiak!

Sz.F.
Megdöbbentő sorok – Egy külföldi nő szemével ilyenek a magyar férfiak!

A barátnőm behozta a teát, átvette a síró kislányt. Megkönnyebbülve ültem le a székre, homlokomat törölgetve, remegve ittam egy korty teát. A barátnőm megnyugtatta a gyereket és fáradt arccal rám mosolygott. Csak ekkor vettem észre az apró ráncokat a fiatalos arcán és a kapkodva összefogott haját. Mindig vidám és ápolt barátnőm most úgy nézett ki, mint egy agyonhajszolt és a végletekig kimerült ló. „Hogy vagy?” - kérdezte, miközben a  teájából még nem is ivott. Rég nem találkoztam vele, rengeteg hírem volt, én egy pár évig Amerikában éltem…

A barátnőm férjhez ment, szült. A férj kisvállalkozó, a pénz kevés. A GYES mellett fordítással próbálkozott, egész éjjel dolgozott, mégis ő vitte orvoshoz a gyereket. Megfázás, influenza. Oltások. Fogproblémák…Én csak ültem, hallgattam a hajam égnek állt. „És a férjed? Valamiben segít?” Kérdeztem félénken, bár már előre tudtam a választ. Halkan sóhajtott és lesütötte a szemét. „ Természetesen néha vigyáz rá, amíg takarítok. A kislány fél a porszívótól… Ilyenkor átviszi a másik szobába…”

hirdetes

Kinéztem az ablakon. Csendes este, az utcán olvadó szürke hó, ahol már több millió hasonló helyzetben lévő nő ragadt el babakocsijával a sárban. Halványan világító lámpák, átázott cipők. Gondosan betakart alvó kisbabákkal, átázott cipőikben óvatosan lépkedve sietnek haza vacsorát készíteni az úgynevezett „Férjeknek”. Nehéz szatyrokat cipelnek, a feljáró nélküli lépcsőházban babakocsival szenvednek. Hazaérve, több részre szakadnak, vacsorát készítenek, porszívóznak, megszárítják az átázott cipőket, ezt mindvégig a gyerekkel a kezükben. És mind azért van, mert ők a „feleségek”.

hirdetes

Senki sem mond ezért nekik köszönetet. Nem ölelik át, nem simulnak hozzá, egyáltalán nem értékelik, hiszen „ez a dolga”. És a férjnek „mi a dolga…”. Mert ő dolgozik… Nem kezdtem el arról mesélni, hogy a férjem és más férj is általában szokott segíteni. Nem várja meg, hogy a felesége megkérje őt. És ezt nem szívességből teszi. Munka után átöltözik, elmosogat és kiporszívóz. A gyereket este elviszi uszodába, hogy a felesége tudjon pihenni. Szereti, és nem néz rá szemrehányóan. És ez a normális! A következő oldalon folytatom! 

Forrás: Ketkes.com

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Gulács

Gulács: A Balton-felvidéknek 9 tanúhegye van, a Gulács közülük az egyik. A Balaton-felvidék... Tovább

Északi-Középhegység

Északi-Középhegység: Magyarország észak-keleti tájegysége. Része a Börzsöny, a Cserhát,... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Külföld Magyar