notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A magyar gazdaság fejlődik a legjobban

hirdetes

A magyar gazdaság fejlődik a legjobban Európában!

Sz.F.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Az Eurostat szerda délelőtt közzétett jelentéséből az derül ki, hogy mind negyedéves, mind pedig éves alapon Magyarország mutatta a legjobb teljesítményt az európai kontinensen. Nézzük is a részleteket! 

Fejlődik a magyar gazdaság

Magyarország jobban teljesít?

Az Eurostat jelentéséből kiderül, hogy a második negyedévben is a legjobb teljesítményt Magyarország mutatja. Azt is lehet látni, hogy a nyugat-európai gazdaság érezhetően lassul, hazánk viszont kifejezetten ellenálló ennek a lassulásnak, és még a régiós versenytársak sem képesek felvenni velünk a versenyt.

 

Magyarország nemcsak, hogy jól teljesít, de a vártnál is jobban állja meg a helyét. Az adatokból leszűrhető, hogy az év elejei 5,3 százalékos növekedéshez képest valamelyes lassulás következett be, de ennek a mértéke lényegesen kisebb volt, mint arra előzetesen számítani lehetett - A második negyedévben 5,1 százalékos volt a növekedés. 

hirdetes

 

Minden szempontból Európa élén

Az eddig elérhető adatok szerint mind éves, mind pedig negyedéves alapon is az európai kontinens élén végzett Magyarország. Az 5,1 százalékos növekedésünket meg sem tudták közelíteni, a második helyen Románia állt, 4,6 százalékkal, míg Lengyelország lett a harmadik, 4,1 százalékkal. Érdekesség, hogy az utolsó előtti helyen Németország található 0,4 százalékos növekedéssel, míg az utolsó Olaszország, akik csak stagnálni voltak képesek negyedéves és éves alapon is. 

 

Magyarország negyedéves alapon 1,1 százalékkal tudott bővülni, így szerezve meg az első helyet, Románia, Litvánia és Finnország előtt. Ennek a listának a végén Németország és az Egyesült Királyság található, mindkét állam zsugorodtak az első negyedévhez képest. 

 

Meddig tarthat ez a növekedés?

Láthatjuk tehát, hogy Nyugat-Európa gazdasága erőteljesen lassul, a legfontosabb kérdés ebből adódóan az, hogy meddig tarthat ki a magyar gazdaság ellenálló képessége. Az elmúlt hetekben már lehetett látni néhány meglepően gyenge adatot – ipar, külkereskedelem -, ezek pedig azt jelezhetik, hogy előbb-utóbb ez a pajzsunk fog gyengülni. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
222 903
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
417 105
Közösség

Szótár

Karinthy Frigyes

Karinthy Frigyes: nyelvújítónk. Karinthy Frigyes magyar író, költő, műfordító. Saját... Tovább

A forint pénzrendszer

A forint pénzrendszer: 1946. július 19-én a Magyar Köztársaság Kormánya a 9000/1946 ME. Sz.... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 113

Átlagos értékelés: 4.7

Belföld Érdekességek Magyar Magyarország Magyarság