hirdetes

Ez a magyar találmány hódíthatja meg a sport világát!

emszi

Bemutatjuk a zseniális magyar fejlesztésű biciklit, ami teljesen megváltoztathatja a kerékpározás élményét! Ismét egy korszakalkotó magyar találmányt láthatunk!

A Stringbike az eddigi egyik legfontosabb magyar találmány!

Számtalan zseniális találmányt köszönhet nekünk a világ. Az olyan hasznos dolgoktól kezdve, mint például a modern számítógép őse, vagy a mai napig is használt golyóstoll, egészen a legötletesebb játékokig – itt természetesen a zseniális Rubik kockáról van szó – a magyarok mindig képesek valami korszakalkotóval előállni, ami aztán az egész világot meghódítja.

Talán nem is olyan meglepő, hogy magyar fejlesztésű az a kerékpár is, amely a „Stringbike” elnevezést kapta alkotóitól. Már első ránézésre látható, hogy valójában nem egy hagyományos bringáról van itt szó. De mitől olyan egyedi és újszerű ez a kialakítás?

Kezdjük ott, hogy a Stringbike ledobta magáról a hagyományos láncos rendszert, és mindezt egy zseniális köteles rendszerrel helyettesíti. Nézzük meg, hogy hogyan is működik ez az ötletes kerékpár! Egy videón is bemutatjuk a nagyszerű találmányt!

hirdetes

A következő oldalon folytatjuk!

A Stringbike az eddigi egyik legfontosabb magyar találmány!

Mint azt említettük, magyar alkotója van a Stringbikenak, egész pontosan a Schwinn Csepel alkotta meg a különleges kerékpárt.

A meghajtást csak stringdriveként emlegetik a készítők, de az egyik bemutatón kiderült, hogy egész pontosan „kötélhajtású kerépárhajtómű” a hivatalos neve.

hirdetes

A köteles rendszer lényege, hogy a vázhoz csapágyazott forgattyúkar-rendszerez két lengőkar csatlakozik, és ezeken a lengőkarokon bizonyos pozíciókban beköthető kötéldobokon keresztül kötéllel történik a hátsó kerék hajtása. Hátul kötéldobok tartják meg ezeket a köteleket.

Az egész rendszer egy lényegesen gördülékenyebb, hatékonyabb élményt nyújt, ráadásul a láncok elhagyásával megszűnik a kenőanyag használatának szüksége is, ami egy sokkal tisztább vázat eredményez.

A hagyományos kialakításoktól többek között azért is eltér a Stringbike, mert a hajtóműve cserélhető az alapján, hogy sport, vagy hétköznapi körülmények között használjuk-e gyakrabban.

A következő oldalon videót is mutatunk a Stringbikeról!

A Stringbike az eddigi egyik legfontosabb magyar találmány!

Az alábbiakban megnézhetjük a videót, amiben sokkal alaposabban elmagyarázzák a nagyszerű magyar találmány működési elvét, illetve előnyeit egy hagyományos kerékpárral szemben.

Szerintem még azok számára is érdekes lehet, akik ritkán, vagy egyáltalán nem használnak bicikliket, elvégre újabb remek találmánnyal bővült Magyarország repertoárja! Vajon mi lesz a következő korszakalkotó újdonság, amivel meglephetjük a nagyvilágot? Bármi is legyen az, ami magyar, az csak jó lehet!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Bajor Imre

Bajor Imre: Bajor Imre magyar színész, humorista. 1957 március 9-én született Budapesten.... Tovább

Balatonfüred:

Balatonfüred: A Balaton déli partjának fővárosa, sokak szerint a legszebb balatoni település.... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Magyar Sport