hirdetes

Egy magyar kuruzslót buktatott le Angiliában a BBC! Rejtett kamerás videót is láthatsz az álgyógyításról.

Pecze Csilla

Egy magyar hamis „vajákostól” hangos a brit sajtó, aki azt állította magáról képes gyógyítani a lelki traumákat, melyek az autizmusért felelősek. A BBC hétfőn esti oknyomozó műsorában leplezte le a mi folyik Kanta Józsefnél, aki az autizmus gyógyítójaként körülbelül 1,2 millió forintnyi pénz zsebelt be mit sem sejtő pácienseitől.

 

autista betegség

Az angol BBC stábja egy magát autistának kiadott, beépített embert küldött, természetesen kamerával felszerelve Kantához. Felkavaróak a felvételek, a „gyógyító azzal kezdte, hogy szemkontaktusra kényszerítette a BBC kollégáját, ami egy igazi autistánál komoly gondot okozott volna, később azt ismételgette, hogy édesanyja nem szereti, majd a legsúlyosabb résznél veréssel fenyegette a beépített embert.

„Akarsz egy pofont? Vagy egyet ököllel az arcodba? Melyiket kéred? Válassz!”–üvöltözte a tréner, miközben öklét a páciens előtt fenyegetően rázogatta.

A kezelés Stabil Pont Technológia néven fut, Magyarországon egy ideje már hirdetik. Ennek célja az, hogy nem hallgatólagos megértéssel, hanem ingerléssel próbálják a beteget kezelni.


Kifejlesztője Tóth Zoltán, aki nyilvános közösségi oldalon felállított profilja szerint repülőgép-műszerész technikus, és akinek eddigi egyetlen munkahelyként a Forever Living MLM cég van megnevezve.

hirdetes

 

autista betegség

A Szkeprikus Társaság kiderítette, Zoltán futtatja az Eporta című magazint, mely ezoterikus gyógymódok melllett a szcientológiát is terjeszti.


Kanta József közösségi profilja nem nyilvános, viszont mindent elárul a világhoz való hozzáállásáról az, hogy a Wall Street farkasából vett képet profiljához. (Ebben a filmben Leonardo DiCaprio egy csalót alakít).


A Stabil Pont Technológiáról tavasszal hallhattunk először, mikor az egyik kereskedelmi csatorna az egyik késő délutáni műsorában egy állítólagos sikertörténetet láthattunk. Ezután megjárta az internetet, Tóth és Kanta chatelése, amin megpróbálnak ügyfeleket behálózni.

Ebbben igen hajmeresztő dolgok hangoznak el, látni, mennyire renitens is a két illető. Amikor az egyik leendő páciens, megkérdezte, milyen engedéllyel praktizál, akkor Tóth egy Artisjus nevű szerzői jogvédő iroda igazolását linkelte be. Azóta szkeptikus körökben Dr. Artisjus néven emlegetik őt.

 

autista betegség

Fiona O’Leary brit autizmus-aktivista blogján mutatta be, hogyan próbálta őt kezelésére rábeszélni Tóth Zoltán.

hirdetes


A BBC által megkérdezett szakértők a rejtett kamerás felvételek látva rémisztőnek és horrorisztikusnak titulálták Kanta tevékenységét, és elmondták, hogy az autistáknál súlyos traumákhoz is vezethet a férfi tréningje.

Kanta a BBC megkeresésére tagadta, hogy több angol családdal is dolgozik az autizmus gyógyításán, és a felvételekkel szembesítve, azt mondta, hogy csak viccnek szánta a veréssel fenyegetést.


Az oknyomozó műsort látva több angliai civil szervezet is jelezte, hogy kampányt indítanak, valamint törvénymódosítást kezdeményeznek az ilyen ügyek és vállalkozások szigorúbb szankciójáért.Az egyik ilyen petíciót, amit az autizmus gyógyítását ígérő kuruzslók ellen nyújtanak be, már 51 ezren írták alá.

Forrás: index.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Eladó lakás Fonyód

Eladó lakás Fonyód A fővárostól mindössze másfél órára fekszik hamisítatlan, csodás... Tovább

A hunok faja és nyelve

A hunok faja és nyelve: A hunok faji hovatartozását az emberi egymaga nem tudja meghatározni. A... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Külföld Magyar