hirdetes

Magyar Mozgókép Fesztivál 2024 - mozizzunk a Balatonon!

SzT

Ma indul a MOZ.GO néven ismert Magyar Mozgókép Fesztivál, ahol szombatig mintegy száz magyar filmet vetítenek Veszprém, Balatonfüred és Balatonalmádi különböző helyszínein.

Filmélmények a Balatonon: Magyar Mozgókép Fesztivál 2024

A2024-es Magyar Mozgókép Fesztivál első vetítése

A rendezvény a veszprémi História Kertben kezdődik a "Ma este gyilkolunk" című krimi-vígjáték premier előtti gálavetítésével. A fesztivált a Nemzeti Filmintézet és a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa közösen szervezi, és négy napon keresztül várja a látogatókat. — olvashatjuk az MTI hírportálján.

A filmvetítéseket kiegészítő programokon számos filmes alkotóval és szereplővel is találkozhat a közönség.

Kikkel találkozhatsz és milyen filmeket láthatsz a 2024-es Magyar Mozgókép Fesztiválon?

Szerda és csütörtök (Június 12-13.) — Magyar Mozgókép Fesztivál 2024

A fesztivál nyitóvetítésén Fazakas Péter rendező, valamint a főszereplők, Kern András, Pogány Judit, Bodrogi Gyula, Jordán Tamás és Koltai Róbert is részt vesznek. Csütörtök este a veszprémi Hangvillában mutatják be a "Semmelweis" című filmet, amely után Koltai Lajos rendező, Mészáros Blanka és Nagy Katica várják az érdeklődőket. Ugyanezen a napon az Agórában vetítik a "Cicaverzum" című romantikus vígjátékot, ahol Szeleczki Rozália rendező és Csobot Adél is jelen lesznek.

hirdetes
hirdetes

Csütörtökön a Hangvillában tartják az "Ők tudják, mi a szerelem" című film díszbemutatóját, melyet Rátóti Zoltán rendezett. A vetítés után Rátótival és Udvaros Dorottyával is találkozhat a közönség. Pénteken Dyga Zsombor "Köntörfalak" című filmjét a nemrég elhunyt Tompos Kátya emlékére vetítik. Aznap délután a balatonfüredi Balaton moziban az "Az ország háza" című dokumentumfilm készítőivel is találkozhatnak a nézők, majd a Hangvillában a "Kaláka - a Kárpátoktól a Karib-tengerig" című film premierjére kerül sor az alkotók és a zenekar részvételével.

Péntek (Június 14.) — Magyar Mozgókép Fesztivál 2024

Péntek este a História Kertben a "Lefkovicsék gyászolnak" című filmet vetítik, amit egy gasztroprogram követ a veszprémi Lohonyay Vendéglőben, ahol lecsó, kovászos kenyér és smarni mellett beszélgethetnek a nézők Breier Ádám rendezővel és Bezerédi Zoltán főszereplővel. A Hangvillában ezen az estén még a "Valami madarak" című film is műsorra kerül, utána Hevér Dániel rendezővel és Szacsvay Lászlóval lehet találkozni.

Szombat (Június 15.) — Magyar Mozgókép Fesztivál 2024

Szombaton a veszprémi Foton Audiovizuális Centrumban a Hunyadi-sorozathoz kapcsolódó kerekasztal-beszélgetést tartanak, ahol Nagypál Orsi és Lengyel Balázs rendezők mellett Rujder Vivien és Kádár L. Gellért is jelen lesznek. A beszélgetést Kinizsi Ottó vezeti. A sorozat producere Robert Lantos, rendezői Robert Dornhelm, Nagypál Orsi, Szász Attila és Lengyel Balázs.

A közönség június 15-én délig szavazhat a fesztivál honlapján a legjobb filmre. A közönség kedvencét a Magyar Mozgókép Díjakkal együtt szombat este hirdetik ki a veszprémi Petőfi Színházban.

Forrás: MTI

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Túrós csusza

Túrós csusza: Cukros vagy sós? Nagy talány, és tényleg létezik mind a kettő változat... Tovább

Törley pezsgő

Törley pezsgő: Hungarikum. Hagyomány és minőség 1899-óta. Maga a márkanév tehát immáron... Tovább

Tovább a lexikonra
Programajánló Szórakozás
X
Kövess minket facebookon!