hirdetes

Hivatalos: A magyar Parlament a világ legjobb turista látványossága

VN

A turisztikai látványosságok minden nyaralási útvonal nagy részét teszik ki, sőt valaki kifejezetten a látványosságok miatt kezd el szervezni egy-egy utazást. És tudod melyik ilyen látványosság a legnagyobb vonzerő a Stasher  kutatása szerint? Hát a magyar Parlament! Nem szeretnénk továbbra sem politizálni, még most szólunk erről!

Magyar Parlament elismerés

A magyar Parlamentnek nincsen párja

A magyar Parlament kétségek nélkül párját nem ismerő, utánozhatatlan szépség. Olyan eleganciával fekszik a lágyan hullámzó Duna előtt. A kettészelt fővárosunk igazi éke, ami egyszerre teszi gyönyörűvé a pesti, valamint a budai oldalt. Ha aprólékosan szeretnétek megszemlélni ezt a monumentális műalkotást, akkor a pesti oldalon a Kossuth teret ajánljuk, ha pedig arra vagytok kíváncsiak, hogy hogyan teszi igazi ékszerdobozzá a pesti oldalt, akkor érdemes a budai oldalról szemlélni egy kicsit a rakparton sétálva. És hát nemcsak mi magyarok vagyunk oda meg vissza a Parlamentért, és hüledezve csodálkozunk, valahányszor csak elsiklik mellette a villamos, hanem turisták ezrei is lőnek itt megszámlálhatatlanul sok képet nap, mint nap. 

A magyar Parlament a világ legjobb turista látványossága 

A Stasher adatelemzői 99 globális turisztikai látványosságot rangsoroltak, hogy megtudják, mit érdemes felkeresni, és mit érdemes kihagyni. Összegyűjtötték a legfontosabb kategóriákra* elérhető legfrissebb város- és országszintű adatokat, ideértve a Google-értékeléseket, a helyi szállás minőségét, a legközelebbi nemzetközi repülőtértől való távolságot, a turisták biztonságát és a TikTok népszerűségét, hogy minden látványossághoz tíz pontot kapjanak, és így értékeljék ezeket a helyeket. Ennek a hiper szuper, minden szempontot rangsoroló listának az élére került fel a magyar Parlament 7.34-ponttal. Olyan világhírű látványosságokat előzött meg, mint a párizsi Disneyland, a római Szent-Péter Bazilika, a Kék Lagúna, vagy a Milánói Dóm.

hirdetes

A magyar Parlament értékelése

Érdekel miért lett a magyar parlament a világ legszenzációsabb látványossága, hogyan értékelték azt a lista összeállítói? Mutatjuk, miket mondtak, illetve írtak fővárosunk ékéről!

hirdetes
„Ha ihletet keresel a következő nyaralásához, akkor itt találsz. A tanulmány megkoronázza a budapesti Magyar Parlament épületét a világ első számú turisztikai látványosságává, lenyűgöző 7,34/10 ponttal. A nagy neogótikus épület a Dunára néz, és ad otthont az Országgyűlésnek és a város kötelező látnivalóinak. A turisták is egyetértenek, a tapasztalatok magas, 4,8/5-ös Google Review-pontszámmal büszkélkedhetnek. Az utazók helyi szállásainak minősége is pozitív, a Booking.com-on átlagosan 8,6/10, az épületet bemutató videókat pedig 887,1 millió alkalommal tekintették meg a TikTokon, és ez a szám folyamatosan növekszik.Magyarország jó turisztikai biztonsági pontszámmal is büszkélkedhet, 1,4/5 – minél alacsonyabb a pontszám, annál biztonságosabb egy hely.”
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Pünkösd

Pünkösd: A Katolikus Egyház egyik legnagyobb ünnepe. A pünkösd a húsvét utáni 7.... Tovább

Hortobágyi Nemzeti Park

Magyarország első alapítású és második legnagyobb területű  nemzeti parkja, a nagy... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Belföld Érdekességek Magyar történelem Magyarország Magyarság Programajánló Szórakozás Történelem Utazás