hirdetes

Magyar sikersztorik a közelmúltból

Oláh Tamás
sikersztorik

11 éves magyar kislány rajzolta le a Rolls-Royce új „koncepcióautóját”

A 11 éves Léna rajzolta meg, milyen lesz a jövő autója. Alkotása pedig az egyik kategóriában győzedelmeskedett a 4 közül.
16 évesnél fiatalabb gyerekeknek hirdette a versenyt a Rolls-Royce. A Young Designer Competition néven induló versenyen a gyerekeknek a jövő autóját rajzolhatták meg. A pályázatra 80 országból összesen 5 ezer rajz készült.

A szakmai zsűri 4 kategóriában hirdetett győztest, a "FUN" nevezetű kategória nyertese pedig egy 11 éves magyar kislány lett: Léna, aki egy igazán különleges autót tervezett.

A nyertes műveket, így Lénáét, és további három, külön elismeréssel díjazott alkotást is a Rolls-Royce Design Team csodálatos, digitális illusztrációként is elkészítette. A csapat ugyanazokkal a szoftverekkel és technikákkal dolgozott, amelyekkel a valódi autóik tervein is szoktak.

hirdetes

A Kínából, Japánból, Franciaországból és Magyarországról származó nyertesek pedig a közeljövőben egy sofőrös Rolls-Royce luxusautóval mehetnek majd iskolába a legjobb barátjuk társaságában.

A világ legelismertebb asztrofotó versenyén magyar győzött

Elképesztő magyar siker született a greenwichi királyi múzeum idei nemzetközi asztrofotó-pályázatán – olvashatjuk a Sefag Zrt. közleményében

A világ legelismertebb ilyen típusú versenyén, az Insight Investment Astronomy of the Year 2020-on Schmall Rafael, a SEFAG Zrt. által fenntartott Zselici Csillagpark munkatársa az „Ember és az Űr” kategória első helyét zsebelte be.

hirdetes

A siker értékét megnöveli, hogy Francsics László tavalyi összetett első helye után másodszor kerül hazánkba a megtisztelő elismerés.

A „Technológia börtönében” címet viselő kép nemcsak bravúros fotótechnikai megoldásaival érdemelte ki a zsűri elismerését, hanem a téma megválasztásával is egy fontos problémára irányítja rá a figyelmet. A hosszú expozíciós idővel készített képen a csillagok előterében lévő vékony fehér csíkok valójában kereskedelmi műholdak. Ezek az űreszközök gombamód szaporodnak bolygónk körül. Csak az Elon Musk nevével fémjelzett Starlink több mint tízezer darabot tervez pályára állítani, és nem ők az egyetlenek.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Rákóczi I.sz. barlang

Rákóczi I.sz. barlang: A Rákóczi-barlang az Aggteleki- és a Szlovák-karszt más barlangjaival... Tovább

Victor Vasarely

Victor Vasarely: 1908-ban született Pécsett. Eredeti neve Vásárhelyi Győző volt.Vasarely a... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Hírek Magyarország