hirdetes

Hova érdemes ellátogatnunk, ha síelni szeretnénk?

Sz. F.

A síelés szó hallatán sokan azonnal a határon túli hófödte hegycsúcsokról kezdenek el fantáziálni, pedig hazánk is szép számmal kínál lehetőségeket e népszerű téli sport szerelmeseinek. A külföldi célpontok, talán magasabban helyezkednek el az itthoni átlagnál, de ugyan ez az árakról és a látogatottságról is elmondható, ami további két ok arra, hogy az ember inkább itthon keresgéljen magának sípályákat. Ha tehát idén is szeretnél kedvenc sportodnak szentelni egy kis időt, akkor fordítsd azt utazás helyett síelésre az alábbi magyarországi síelőhelyek valamelyikén!
 

Magyar sípályák

Bánkút síközpont

A Bánkút síközpont Észak-Magyarországon, a Bükki Nemzeti Park területén található. A központ hat sípályával és összesen nyolc felvonóval várja a látogatókat. A jelzett pályák mellett két darab, országhatárt is átívelő útvonal is található itt, amelyek közül a hosszabbik 8 kilométeres.

A lejtők első sorban a kezdő és középhaladó síelőknek kedveznek, a profik és az extrém körülményekhez szokott versenyzők azonban nem sok újdonságot találnak majd itt. A csúszkálás után érdemes ellátogatni a közeli Miskolc barlangfürdőjébe, egy kis felmelegedés céljából!

Síaréna Eplény

Ez a Nyugat-magyarországi síközpont hatalmas területe és változatos pályái miatt az egyik legnépszerűbb hazánkban. Itt még a legmerészebb síelőknek sem kell az unalomtól tartaniuk. Az összesen 7 kilométernyi pálya havának frissességét több mint 40 hóágyú garantálja. A síelők hét felvonót vehetnek igénybe. Népszerűsége miatt gyakran tömegre lehet számítani errefelé, de még mindig nem akkorára, mint a külföldi pályákon. A következő oldalon folytatom! 

Magyar sípályák

Nagyvillám Sípálya

Irány Visegrád! Az egész évben népszerű környék télen megtelik a szárnypróbálgató síelőkkel, habár a Nagyvillám Sípálya ezen kívül tobogánozást és egyéb téli szórakozási lehetőségeket is biztosít. A természetes hó hiányára persze itt is minden évben felkészülnek, és szükség esetén hóágyúkkal egészítik ki a lehullott mennyiséget.

hirdetes

Akik szeretnének egy kicsit behúzódni a hidegről, azok megtehetik az otthonos síkunyhóban, akik pedig nem hoznak saját felszerelést, azok akár bérelhetnek is maguknak. Habár az extrémebb síelők számára nem jelent igazi kihívást, a családdal érkezők számára nagyszerű élményeket ígérnek az egyszerű, kezdő nehézségű lejtők.

Dobogókői Sípálya

Nem kell messzire menni Budapesttől, ha az ember egy kis síelésre vágyik. A Dobogókői Sípálya kis mérete ellenére (összesen két lejtő) a kezdő és a tapasztaltabb síelők számára is kínál lehetőségeket – a pályák felső fele inkább haladó szintű, míg az alsó felükön akár az újoncok is próbára tehetik magukat.

hirdetes

A fővároshoz való közelségének köszönhetően hétvégén általában tele van a pálya, ezért ha csak teheted, próbálj hétköznap elszakadni a városból, és jóval nyugodtabb körülmények között élvezheted a síelést. Étkezési, bérleti és még oktatási szolgáltatások is igénybe vehetők, így minden pipa, amire egy sípályán szükség lehet!

Magyar sípályák

Sípark Mátraszentistván

Síelés a Mátrában – mi több kellhet ennél? A mátraszentistváni Sípark tíz, különböző nehézségi szintű lejtővel és összesen 3 kilométernyi kivilágított pályával várja a látogatókat, amelyek még az esti síelésre is alkalmasak.

Még a merészebb síelők számára is lehetőség van bemutatni néhány látványos lecsúszást és ugrást. A parkban síoktatás is igénybe vehető, így a kezdők számára is ajánlott ellátogatni ide. A park más lehetőségeket is kínál, így a legegyszerűbb ellátogatni ide, és kipróbálni mindent!

Sípályák a Kékestetőn

Hazánk legmagasabb csúcsa sem hiányozhat a listáról. Magyarország egyik legrégebbi sípályája két lejtőből áll. A déli lejtő inkább a kezdőknek ajánlott, itt a hóágyúk is segítik a zökkenőmentes csúszást, ha a természetes hóesés cserben hagyná a pályát.

A közel 600 méteres északi lejtő ezzel szemben az ország egyik legnehezebbikének számít, ráadásul itt nincsenek hóágyúk, ezért a síelők kizárólag az időjárásban bízhatnak. Bérleti és étkezési lehetőségek itt is vannak, a TV-toronyból pedig elképesztő panoráma nyílik a környező vidékre. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Október 23

Október 23: Az 1956-os Forradalom és Szabadságharc Magyarország népének a sztálinista terror... Tovább

Kincsem

Kincsem: Kincsem többszörös díjnyertes, Magyarországon tenyésztett, angol telivér... Tovább

Tovább a lexikonra
Kirándulás Magyar Magyarország
X
Kövess minket facebookon!