hirdetes

Nagyszerű magyar tejhelyettesítő találmány + 1 recept

Puskás Rékka
Ez a találmány jobb, mint a növényi tejek!

Hogy te is meglásd, a ToTu termékek tökéletesen helyettesítik a tejtermékeket, íme egy nagyszerű recept, amit te is könnyedén elkészíthetsz otthon! Bár én annyi tejet fogyaszthatok, amennyit csak szeretnék, mégis, több alkalommal is elkészítettem már, mert egész egyszerűen finom!

Laktózmentes ToTu túrórudi bonbon

Hozzávalók 10 darab bonbonhoz:

•    egy Bonbon-forma

A díszítéshez (opcionális): 


•    egy transzfer fólia harmada

A burokhoz:

•    25 dkg étcsokoládé (D.J. Gross 85 %)

•    2,5 gramm porított kakaóvaj

A töltelékhez:

hirdetes

•    12,5 dkg ToTu túró

•    2,5 dkg kókuszkrém vagy laktózmentes tejszín

•    2,5 dkg porrá őrölt eritritol, xilit, vagy nyírfacukor

hirdetes

•    5 g porzselatin

•    2,5 dkg víz

•    egy fél vaníliarúd kikapart magjai

•    egy fél citrom reszelt héja

•    egy negyed citrom leve

Elkészítés

A töltelék elkészítéséhez kis lángon oldd fel a zselatint a vízben, majd a többi hozzávalóval együtt dolgozd egynemű masszává egy turmixgépben, vagy késes aprítóban. Ezt követően egy puha ronggyal töröld át a formákat, majd a mélyedésekbe tegyél méretre vágott transzfer fóliát, bordás felével felfelé. A burokhoz szükséges csokoládét temperáld a kakaóvajjal, majd töltsd a formába. A formát óvatosan ütögesd az asztalhoz, hogy a buborékok távozni tudjanak a masszából. Ezután öntsd ki a formából a felesleges csokoládét, és hagyd, hogy megdermedjen egy kicsit.

Ha ez megvan, töltsd meg a bonbonokat és tedd őket vissza a hűtőbe, ameddig a krém megszilárdul. A maradék csokoládét temperáld és öntsd a forma tetejére, majd simítsd el egyenletesen rajta! Ezt is hagyd megszilárdulni, aztán egy kaparóval távolítsd el a felesleget! Tedd az egészet be a hűtőbe nagyjából 20 percre, aztán óvatosan az asztalhoz ütögetve borítsd ki a formákból a kész bonbonokat. Amennyiben maradt a végén még csoki, azt is érdemes elsimítanod és megdermesztened, majd egy kaparóval vagy késsel forgácsot csinálnod belőle, amit aztán akár krémekhez, akár díszítéshez is tudsz használni!

Te inkább a növényi alapú tejtermékeket választanád, vagy tennél egy próbát a ToTu termékekkel is?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Aquincumi Múzeum

Aquincumi Múzeum: Budapest egyik leghíresebb, szabadtéri múzeuma.  A mai Óbuda... Tovább

Pálinka

A pálinka hagyományos magyar gyümölcspárlat, melyet kizárólag erjesztett gyümölcscefre,... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Gasztronómia Magyar Magyarország