hirdetes

Többé ezért sem kell külföldre menni - Magyarországon is van homokos tengerpart!

B. Á.

A külföldi nyaralás mindig drága, ráadásul nagyon korán le kell foglalnunk, így sajnos az is megeshet, hogy amikor végre elindulunk a tengerpartra, folyamatosan esik az eső. Van egy jó hírünk! Térképezd fel velünk Magyarország homokos tengerpartját, nyáron mi itt töltjük majd a legtöbb időt!

Homokos tengerpart Magyarországon

Nem kell többé messzire utaznunk ahhoz, hogy tengerparti élményben legyen részünk, ismerjétek meg te is Magyarország egyik legszebb táját, a Csongrád városában található Kőrös-torkolatot! Csongrád a Tisza jobb partján, a Körös torkolata (Körös-torok) alatt fekszik.

Megközelíthető közúton Kiskunfélegyháza(Gátér) és Szentes felől a 451-es úton, valamint alsóbbrendű utakon Szeged (Felgyő), Csépa és Tiszaalpár felől. Vasúton megközelíthető Kiskunfélegyháza és Szentes felől a 147-es számú vasútvonalon. A 20. század első felében kisvasút kötötte össze Felgyővel. Tiszai átkelőhely, közúti és vasúti híd köti össze Szentessel, valamint pontonhíd Csépával.

hirdetes

Csongrád városa körül számos természeti látnivaló vonzza a természetjárást kedvelő turistákat. Csongrádot a Körös-torok mentén és a Tisza-hídon átvezető kerékpárút köti össze a szomszédos Szentessel, amely 2006-os megnyitása óta komoly idegenforgalmi attrakcióvá vált. A Tisza várossal átellenes partján lévő nagyréten tanösvények hálózatát alakították ki. Most pedig nézzük a tengerpartot!

hirdetes

A nem mindennapi strandot régebben alakították ki, mégis csak kevesen ismerik! A várost folyamatosan árvizek fenyegették 1855 és 1864 között, ezért elengedhetetlenné vált a folyó rendezése. Ekkor a jelentős mennyiségű hordalékból a város keleti végétől a Tisza jobb partján hosszú, és egyben széles homokpadot hoztak létre, ami mára teljesen hasonlít a homokos tengerpartra. Ha a vízállás kellően alacsony, akkor tökéletesen úgy érezhetjük magunkat, mint a tengerparton.

Természetes nem akkora a vízmennyiség, nem mindenhol csak vizet látsz, de a homok miatt mégis az érzés szinte ugyanaz! Ha erre jártok, akkor ne hagyjátok ki a Csongrádi Nagyréti Természetvédelmi Terület megtekintését sem, számtalan csodával találkozhattok! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Magyar Becsület Rend

Magyar Becsület Rend: A Magyar Becsület Rend 2011-ben alapított kitüntetés. Létrehozásáról... Tovább

Túró Rudi

Túró Rudi: az egyik legklasszikusabb magyar édességfajta. Sokak kedvence ez a kakaós masszával... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek
X
Kövess minket facebookon!