hirdetes

Itt vannak a legújabb keresztnevek, melyek kiborítottak teljesen

Sz.F.

2020-ban is jelentek meg furcsábbnál furcsább keresztnevek, soha nem fogok rájönni, miért nevezi valaki a gyermekét Fahéjnak, vagy éppen Cseresznyének…Nézzük a legbrutálisabb utóneveket! 

Itt vannak a legújabb keresztnevek, melyek kiborítottak teljesen

Nem tudom megérteni még mindig…Miért nem jók a szülőknek a szép magyar nevek? Óriási a választék, mégis olyan neveket adnak gyermeküknek, hogy attól égnek áll a hajam. Érdekes, de a neveket a Magyar Tudományos Akadémia Nyelvtudományi Intézete hagyja jóvá, azaz minősíti anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak. Elméletileg olyan nevek kerülnek a listára, amiket gyakran kérnek a szülők.

Majdnem az egész Gyűrűk ura trilógia megtalálható a jegyzékben (Boromir, Frodó, Gandalf), de a fiús családoknak ott van Csatár, Mateusz, Raul, Romárió vagy Ronaldó is. A modern szülőnek már nagyon sok mindent kell számításba vennie a névválasztás során. A legfrissebb hivatalos utónévlista alapján az embernek az az érzése, hogy sosem volt még ennyiféle keresztnév. A mostani neveknél azonban az sem biztos, hogy az adott nevet fiunknak vagy lányunknak adhatjuk.

hirdetes

Elég kínos lehet, amikor elnevezzük kisfiunkat Cseresznyének, öt év múlva pedig hivatalossá válik, hogy az egy lánynév. Én mindenesetre azt mondom, hogy a magyaroknak ragaszkodniuk kellene a magyar nevekhez, hiszen ez az, ami többek között tovább viheti a magyarságot. Ha már mindenhol Gandalf, Frodó vagy éppen Cseresznye fog rohangálni, bizonyára már késő lesz elgondolkozni azon, hogy ez jó-e vagy sem. Most pedig megmutatom nektek a legújabb elképesztő keresztneveket! 

hirdetes

Legújabb magyar lány keresztnevek 2020-ban

Alamea, Alana, Arna, Azra, Balzsa, Barbel, Bekka, Bogdána, Cirel, Denerisz, Devana, Dusenka, Eloiz, Evina, Felda, Katalina, Kunti, Lilita, Lorna, Makaréna, Melba, Mélia, Miana, Mirana, Mirtilia, Naira, Nalini, Nandita, Narin, Nazira, Niara, Nika, Nila, Noelin, Norella, Nova, Ramina, Rozali, Sekina, Szmirna, Valina, Vilora, Zada, Záli.

Legújabb magyar fiú keresztnevek 2020-ban a következő oldalon! Lapozz kérlek! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Muhi csata

Muhi csata: Időpontja: 1241. április 11-12.  A majdnem 100 000-es nagyságú mongol... Tovább

Szemlő-hegyi-barlang

Szemlő-hegyi-barlang: A Szépvölgy és a Rózsadomb alatt rejtőző nagy fővárosi... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Magyar
X
Kövess minket facebookon!