notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Itt vannak a legújabb keresztnevek, melyek kiborítottak teljesen

hirdetes

Itt vannak a legújabb keresztnevek, melyek kiborítottak teljesen

Sz.F.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

2019-ben is jelentek meg furcsábbnál furcsább keresztnevek, soha nem fogok rájönni, miért nevezi valaki a gyermekét Fahéjnak, vagy éppen Cseresznyének…Nézzük a legbrutálisabb utóneveket! 

Itt vannak a legújabb keresztnevek, melyek kiborítottak teljesen

Nem tudom megérteni még mindig…Miért nem jók a szülőknek a szép magyar nevek? Óriási a választék, mégis olyan neveket adnak gyermeküknek, hogy attól égnek áll a hajam. Érdekes, de a neveket a Magyar Tudományos Akadémia Nyelvtudományi Intézete hagyja jóvá, azaz minősíti anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak. Elméletileg olyan nevek kerülnek a listára, amiket gyakran kérnek a szülők.

 

Majdnem az egész Gyűrűk ura trilógia megtalálható a jegyzékben (Boromir, Frodó, Gandalf), de a fiús családoknak ott van Csatár, Mateusz, Raul, Romárió vagy Ronaldó is. A modern szülőnek már nagyon sok mindent kell számításba vennie a névválasztás során. A legfrissebb hivatalos utónévlista alapján az embernek az az érzése, hogy sosem volt még ennyiféle keresztnév. A mostani neveknél azonban az sem biztos, hogy az adott nevet fiunknak vagy lányunknak adhatjuk.

hirdetes

 

Elég kínos lehet, amikor elnevezzük kisfiunkat Cseresznyének, öt év múlva pedig hivatalossá válik, hogy az egy lánynév. Én mindenesetre azt mondom, hogy a magyaroknak ragaszkodniuk kellene a magyar nevekhez, hiszen ez az, ami többek között tovább viheti a magyarságot. Ha már mindenhol Gandalf, Frodó vagy éppen Cseresznye fog rohangálni, bizonyára már késő lesz elgondolkozni azon, hogy ez jó-e vagy sem. Most pedig megmutatom nektek a legújabb elképesztő keresztneveket! 

 

Legújabb magyar lány keresztnevek 2019-ben

Alamea, Alana, Arna, Azra, Balzsa, Barbel, Bekka, Bogdána, Cirel, Denerisz, Devana, Dusenka, Eloiz, Evina, Felda, Katalina, Kunti, Lilita, Lorna, Makaréna, Melba, Mélia, Miana, Mirana, Mirtilia, Naira, Nalini, Nandita, Narin, Nazira, Niara, Nika, Nila, Noelin, Norella, Nova, Ramina, Rozali, Sekina, Szmirna, Valina, Vilora, Zada, Záli.

 

Legújabb magyar fiú keresztnevek 2019-ben

Alekszej, Aragorn, Aram, Arus, Aszmet, Avidan, Avner, Bájron, Beniel, Buldus, Doroteó, Hadi, Hananjá, Havel, Holden, Kemal, Kemál, Kian, Kresimir, Leonid, Liem, Loránt, Lukréciusz Mahmud, Mateó, Naszim, Nenád, Nimer, Noam, Nodim, Nóha, Nolan, Nurszultán, Ramiel, Rasszel, Reinhard, Viggó, Virgíniusz, Zain.

 

Korábban elfogadott keresztnevek

Ajándék, Asszunta, Asma, Balzsam, Babetta, Bolda, Búzavirág, Cezarin, Cippópa, Citta, Csendike, Csinyere, Dafna, Delani, Della, Dzsindzser, Ekaterina, Életke, Emerika, Eudoxia, Evetke, Fadett, Fahéj, Fiametta, Filadelfia, Főbe, Galamb, Hildelita, Imodzsen, Jáél, Kalpavalli, Krimhilda, Laksmi, Mikolt, Múzsa, Szulamit, Uzonka, Ünige, Vulfia, Zejnep, Zsinett.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
135 529
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
135 529
Közösség

Szótár

Aratóünnep

Aratóünnep: nyári népszokás, mely manapság szinte teljes egészében kihalt. Ez a napot ott... Tovább

A tihanyi visszhang mondája

  A tihanyi visszhang mondája: A magyar történelem gazdag regékben és mondákban is. A... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 222

Átlagos értékelés: 4.7

Érdekességek Magyar