hirdetes

Őszi sétára hív az erdő - Ilyenkor a legszebb az út ezekhez a magyar várakhoz

ZH

Az őszi erdők színpompájában rejlő magyar várak környéke olyan varázslatos, hogy a kirándulók körében az őszi séták igazi kedvenceivé válnak.

őszi magyar várak

A mesébe illő magyar várak környéke ősszel a legszebb


Az ősz megérkezésével az erdők átalakulnak színpompává, és az őszi varázslatban nincs is annál csodálatosabb élmény, mint egy séta a mesés magyar várak környékén. A sárga, vörös és narancssárga levelek borította ösvényeken sétálva valódi mesevilágban érezhetjük magunkat, és a nagy múltú várak történelmi kincseit fedezhetjük fel.

Az őszi erdők hangulata magával ragad, és a friss levegőt szívva a kirándulások igazi élménnyé válnak. A séták ilyenkor különösen vonzóvá válnak, hiszen az évszak változásával az erdők új arcukat mutatják, és a történelmi magyar várak fenséges környezetben tündökölnek.

Lássuk, melyik magyar várak környéke a legszebb ősszel

1.    Salgó vára

Salgó vára a Medves-fennsík egyik gyöngyszeme, melyet Salgóbánya felől csodálatos erdei ösvényeken lehet megközelíteni. A vártúra során érdemes megpihenni a délre fekvő Boszorkány-kő panorámájánál is.

2.    Visegrádi fellegvár

A közeli Visegrád közelében található a Fellegvár, mely az őszi színekben igazán varázslatos. A vártúra alatt lenyűgöző kilátásokban lesz részetek.

hirdetes

3.    Drégely vára

A Börzsöny erdeiben található a Drégely vára, mely a 13. századból származik. A várat Drégelypalánk és Nagyoroszi között találjátok, és a környék csodás panorámákat kínál.

4.    Hollókői vár

hirdetes

A hollókői vár a világörökségi Hollókő mellett található a Cserhátban, és egy sziklán emelkedik ki. A várat körülvevő táj gyönyörű kilátást nyújt.

5.    Cseszneki vár

A Bakony csodálatos Cuha-völgyében sétálva ismerkedhettek meg a környékkel. A cseszneki vár könnyen megközelíthető, és tökéletes cél egy őszi kiránduláshoz.

6.    Csobánc vára

A Tapolcai-medence és a Balaton is vonzó úticélok az őszi hónapokban. Csobánc várához gyönyörű erdei út vezet, és a kilátás kárpótolni fog mindenkit a fárasztó emelkedőkért.

7.    Somló vára

Somló várához is varázslatos erdei ösvény vezet, és a magaslatról fantasztikus panoráma nyílik. A Szent István-kilátót és a hegy három kápolnáját is érdemes felfedezni.

8.    Regéc vára

A Zempléni-hegység erdeiben, a lankák között található Regéc vára egy igazi gyöngyszem. A vár Regéc és Mogyoróska felől is megközelíthető, és lenyűgöző kilátásban lesz részetek a vár magaslatáról.

Az őszi erdők és a mesés magyar várak együttesen kiváló célpontot alkotnak egy hétvégi kiránduláshoz. Ne hagyjátok ki az őszi színek varázsát, és fedezzétek fel a hazánkban rejlő történelmi és természeti kincseket!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Szekszárdi borvidék

Szekszárdi borvidék Magyarország 22 borvidékének egyike. A szekszárdi borvidék Magyarország... Tovább

Szentgáli Kőlik-barlang

Szentgáli Kőlik-barlang: Magyarország egyik legnépszerűbb és legjelentősebb barlangja. A... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Európa Kirándulás Magyar Magyarország Programajánló Szórakozás Utazás