hirdetes

Érdekes magyar világrekordok

SzSz
Érdekes magyar világrekordok

24 órán belül 7 ország kerékpáron 

Kővári Dávid a diplomája megszerzése után úgy gondolta egy igazán izgalmas dologba fog belevágni, megdönti a kerékpározás egyik rekordját, méghozzá, hogy 1 napon belül minél több országba ellátogasson. A rekordot ugyan nagy nehézségek árán végül megdöntötte a 7 országgal 2019 júliusában. Dávid Lengyelországból indult, délre a Cseh Köztársaságba, áthaladva Szlovákián, Ausztrián, Magyarországon, Szlovénián és Horvátország volt a végcél. Az út 500 kilométer volt, amit Dávid 24 óra alatt tett meg úgy, hogy szinte meg sem állt pihenni. Hihetetlen eredmény, és akarat! Gratulálunk!

hirdetes

Romantikus magyar világrekord 

2012-ben megdöntöttük a legtöbb lassúzó pár egy helyen világrekordját is, amelyet 5 188 emberrel - vagyis 2594 párral értünk el., legyőzve a párizsi 2515 pár 2009-es rekordját. Az eseményt a budapesti Duna partján fekvő Atlétikai Központban rendezték meg a Milka közreműködésével a lassúzás világnapja alkalmából. 

hirdetes

A legnagyobb rendszámtábla gyűjtemény

Kenyeres Péter és Tamás 133 országból 11 345 különböző rendszámot gyűjtött össze, amelyeket 1990 óta gyűjtöttek. Péter és Tamás testvérek 21 évvel ezelőtt kezdték el a gyűjteményüket gyarapítani, amikor megszerezték az első két rendszámukat apjuktól. Gyűjteményük legrégebbi táblája az Osztrák-Magyar Birodalomból származik, megközelítőleg 1900-tól. Kedvencük a B7, amely 1945-1948 között egy magyar miniszter autója volt.

A legnagyobb képeslap

A legnagyobb panoráma képeslap 86,40 m² nagyságú, és a Magyar Reumabetegek Egyesület a budapesti Millenáris Parkban, 2013. október 12-én készítette el. A képeslapot a Magyar Rheumatoid Betegek Szövetsége készítette, nyolc magyar város segítségével. Ennek hossza 14,40 m és magassága 6 m. 

Forrás: Guiness World Records

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Biblia

Biblia A világ legolvasottabb és a mai napig legnagyobb számban eladott könyve. A Biblia azoknak... Tovább

Az országalma

Az országalma: az országalma az uralkodói hatalmi jelképek egyike. Természetesen a magyar... Tovább

Tovább a lexikonra