hirdetes

Ez lett Budapest Tortája - Mogyorós Csokoládé Kávé Kavalkádja a Város 150. Születésnapjára

ZH

Ízletes kavalkád a város százötvenedik évfordulóján - Budapest torta, amely mogyoró, kávé és csokoládé csodálatos találkozása. Ez a torta nyerte el az első díjat!

magyarország 150 budapest tortája

Budapest Torta: A Mogyorós, Kávés és Csokis Csoda


Az izgalmas cukrászversenyen a Belvárosi Auguszt Cukrászda Natalis fantázianevű alkotása nyerte el Budapest hivatalos születésnapi tortája címét. A szakmai zsűri ezt a mogyoróval, kávéval és csokoládéval készült kulináris remekművet választotta a Budapest 150 Torta cím birtokosának, amelyet a cukrászdákban november 17-től találhat meg a város lakossága.

Budapest 150 Tortaverseny

A Budapest Brand, a Fővárosi Önkormányzat képviseletében, nyitott pályázatot hirdetett a város egyesítésének 150. évfordulója alkalmából. Az ünnepi torta létrehozásának célja az volt, hogy az alapanyagokban a múltat idézze meg, míg kinézetében és ízvilágában a mai kor és a jelen trendjeit képviselje. A pályázatra cukrászdák, vendéglátó vállalkozások és vendéglátóipari szakképző iskolák nevezhettek be.

A Budapest 150 Torta verseny egy lenyűgöző példa arra, hogy a gasztronómia is képes megünnepelni egy város hosszú és gazdag történelmét. Az öt döntős torta közül a Natalis a múlt és a jelen tökéletes elegyét hozza elénk, méltóképpen ünnepli Budapest sokszínűségét és fejlődését. A mogyoró, kávé és csokoládé tökéletes harmóniája kulináris utazásra hívja az ízek szerelmeseit, miközben a csemege áfonya egy egyedi és izgalmas jegyet kínál ehhez az ízkavalkádhoz. Ezenkívül az Auguszt Cukrászda hagyományainak és kreativitásának megfelelően bemutatott Natalis torta méltán képviseli Budapest édességeinek legjobbjait.

hirdetes

A zsűri a Natalis tortát választotta a Budapest 150 Torta cím birtokosának. Ez az alkotás felidézi a korszak klasszikusait, mint a Dobos torta és az Eszterházy torta, ugyanakkor egyedi ízvilággal rendelkezik. A mogyoró, kávé és csokoládé tökéletesen egészíti ki egymást, és az áfonya savassága még izgalmasabbá teszi az összhatást.

A Natalis tortát a Belvárosi Auguszt Cukrászda készítette, amely nemrégiben szintén ünnepelte alapításának 150. évfordulóját. Ennek köszönhetően a cím megszerzése külön megtiszteltetés a cukrászdának.

hirdetes

Az Auguszt Cukrászdáról

Az Auguszt Cukrászda minden szempontból egy igazi családi vállalkozás, ahol minden generáció elkötelezetten dolgozik az üzlet és a cukrászmesterség sikeréért. A hosszú évtizedekre visszatekintő családi hagyományokat méltóképpen ápolják és vigyázzák immár 150 éve.

Alapelvük a hagyományok iránti tisztelet, a minőségi és valódi alapanyagok használata, a folyamatos fejlődés, valamint a kiváló minőségű cukrászati termékek, torták és sütemények készítése.

Üzleteik Budapest négy különböző pontján várnak mindenkit, hogy kellemes környezetben élvezzék hagyományos és modern kézműves cukrászati alkotásainkat!

A Natalist tartó cukrászdák listáját november 15-től a cukraszat.net oldalon lehet majd megtalálni.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Erdélyi kopó

Erdélyi kopó: a 9 tradícionális magyar kutyafajta egyike. Az erdélyi kopó jelenleg a... Tovább

Bocskai viselet

Bocskai viselet: A Bocskai ruha a két világháború közötti időszakban kialakított társasági... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Ételek Európa Gasztronómia Hírek
X
Kövess minket facebookon!