hirdetes

Atlétika vb Magyarországon?

Pi

Tényleg elképzelhető, hogy Magyarország atlétika vb-t rendezzen? A hírek szerint erre minden esély megvan.

Atlétika vb Budapesten

A laikusok nyilván nem tudhatják, ezért nekik eláruljuk: az atlétika vb világszinten a 3. legnépszerűbb sporteseménynek számít a futball és az úszó vb-k után.A hírek arról szólnak legújabban, hogy jó esélye van Magyarországnak és Budapestnek a rendezésre, mely a 2023-as vb-re szól.

Összesen 3 indulóról lehet tudni, aki szívesen megpályázná az eseményt és a magyar pályázat számít a favoritnak közülük. A pályáztatás gyakorlata nem megszokott, hiszen a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) nem ír ki hivatalos pályázatot a 2023-as vb-re, annak sorsa informális tárgyalásokon és egyeztetéseken dől el.

hirdetes

Az IAAF következő ülése július végén lesz, Buenos Airesben, de per pillanata sokkal valószínűbb, hogy majd csak novemberben születik meg a végső döntés. Az, hogy Európa rendezi a 2023-as vb-t biztos, ugyanis 2019-ben Ázsia (Katar), 2021-ben Amerika (Eugene, USA) lesz a helyszín.

Hogy ki a legnagyobb ellenlábasunk? Budapest mellett Barcelonát emlegetik még. Nekünk magyaroknak egy stadiont kell felépíteniük, mely a tervek szerint Észak-Csepelen fog megtörténni. A stadionról szóló tervpályázatot a hírek szerint idén augusztusban írják ki.

Kíváncsiak vagyunk a folytatásra.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Üvegfal jelentése

Az üvegfal a legtöbb esetben irodaházakban, középületekben kerül telepítésre, és a... Tovább

Szamos Marcipán Kiállítás

Szamos Marcipán Kiállítás és Látványműhely Szentendre: A magyarországi édesipar... Tovább

Tovább a lexikonra
Sport