hirdetes

Magyarország 15 ékessége

LK

Nehéz feladat csak 10, 20, vagy akár 100 csodálatos helyet kiválasztani Magyarországról, hiszen hazánk megannyi csodás látványosságra lehet büszke. Az alábbi listában sok népszerű hely lesz felsorolva ugyan, de megeshet, hogy akik még sosem látták ezeket élőben, azoknak éppen ennyi biztatás kell majd, hogy végre beadják a derekukat!

Ismerd meg te is Magyarország 15 ékességét!

1. Városliget

A Városliget lett a világ első, mindenki számára nyitottá nyilvánított parkja. A millennium idején épült meg rajta a Hősök tere, a Vajdahunyad vára, majd a közkedvelt épületegyüttes, mely tartalmazza a mesterséges tavat, a Műjégpályát, a Fővárosi Állat- és Növénykertet, a ma már bezárt Vidámparkot, a Fővárosi Nagycirkuszt, a Széchenyi fürdőt, a Szépművészeti Múzeumot és a Műcsarnokot.

Ha megéheznél egy kiadós séta után a Városliget Café & Restaurant igazi gasztronómiai különlegességekkel várja a vendégeket. Az étterem a 20. század romantikáját idézi fel, ráadásul csodálatos kilátás nyílik belőle a Városligeti tóra, és a Vajdahunyad várára. Ha szeretnéd jobban megismerni ezt a helyet, kattints ide: étterem Budapesten2. Hortobágy

Egészen meglepő, hogy milyen kevesen látogatnak el életük során a magyar pusztaság legérdekesebb részére, a Hortobágyra. A hihetetlen naplementéktől kezdve a mai napig éltetett állattenyésztési szokásokig igazi időutazásban lehet része annak, akit magába szippant a Hortobágy hangulata.

3. Pécs

Az egészen mediterrán légkörű Pécsben találhatjuk Európa legészakibb mecsetét (ami itt valójában  egy két vallást ötvöző szent épület). A város nyüzsgő éjszakai életét népes lakosságának köszönheti, amihez jelentősen hozzájárul a megannyi itt tanuló diák is.

4. Hollókő

Magyarországon temérdek falu található, ahol a mai napig is őrzik a jellegzetesen magyar népi hagyományokat, de ha egyet kellene kiemelnünk belőle, akkor mindenképpen Hollókőre esne a választásunk. A festői környezet, a végtelenül bájos régi házikók, és az ünnepekkor előkerülő színes népi viseletek mind felejthetetlenné teszik az itteni látogatásokat.

5. Balaton-felvidék

A Balaton északi oldalán elterülő Balaton-felvidék több látnivalót és csodát rejt magában, mint amennyit fel lehetne sorolni. A mesés tájak, a kulturális rendezvények, a borok hazája ez a hely, nem is beszélve a Balatonra nyíló kilátásokról. A nemzeti park munkájának köszönhetően a csodálatos környék kincsei könnyedén elérhetők a látogatók számára. 

hirdetes
Ismerd meg te is <a class="autolinkeles" title="magyarország" href="https://www.magyarorszagom.hu/magyaroraszag.html">Magyarország</a> 15 ékességét!

6. Esztergom

Magyarország spirituális központja egy elbűvölő kis város, ami leginkább gyönyörű bazilikájáról híres, és ahonnan csupán néhány percbe telik átsétálni a Duna szlovákiai oldalára. Egy hazánk egyik legrégebbi városa, így nem meglepő, hogy tele van történelmi emlékekkel.

7. A budapesti zsidónegyed

Kevesen tudják, hogy Budapesten található Európa legnagyobb zsinagógája. Magyarország a zsidó közélet feltámadásának egyik központja volt az utóbbi évtizedek során, amelynek központja a főváros hetedik kerülete volt, ahol a zsinagóga is található.

8. Tokaj

Tokajban készül a királyok bora. Még a nagyra tartott Burgundi borok sem érhetik el azt a minőséget, amit az itteni alkotások kínálnak.

hirdetes

9. Aggteleki Nemzeti Park

Az Aggteleki Nemzeti Parkban található Közép-Európa legnagyobb cseppkőbarlangja, ami egy teljesen más, elvarázsolt világot rejt magában. A barlang (és az egész barlangrendszer, amihez tartozik) az UNESCO Világörökség részét képezi.

10. Sziget Fesztivál

Habár nem egy külön helyről van szó, a Sziget Fesztivál kétségtelenül az egyik legnépszerűbb magyar jellegzetességek közé tartozik. Európa egyik legnagyobb fesztiválja már évtizedek óta a Dunán kerül megrendezésre, egészen pontosan az Óbudai-szigeten. A megannyi magyar látogató mellett számtalan külföldi vendég is érkezik ide, hogy néhány napra átadják magukat a zenének és az aktív kikapcsolódásnak.

Ismerd meg te is Magyarország 15 ékességét!

11. Debrecen

Országunk második legnagyobb városa nem hiába viseli a „Kálvinista Róma” becenevet. A város látképét ékesítő hatalmas templom kétségtelenül Debrecen egyik legnevezetesebb látványossága, de már csak a helyi zenei kultúra miatt is érdemes ellátogatni ide.

12. Őrség

A kitaposott ösvénytől félreeső helyen, a magyar-szlovén határ mellett rejtőzik Magyarország egy ritkán emlegetett területe. A környék annyira háborítatlan és nyugodt, hogy még a telefonos vétel sem mindig stabil errefelé – az idő mintha megállt volna az Őrségben.

13. Szentendre

Újra visszatérünk Magyarország sűrűbben lakott területeire – Budapesttől nem messze találjuk Szentendre városát, a magyar művészetek és bohém alkotók otthonát. A házsorok között kígyózó macskaköves utcák és a hangulatos kis kávézók garantáltan elvarázsolják a hazai és külföldi látogatókat is.

14. Budapest fürdői

A budapesti gyógyfürdők az egész világon ismertek. Meglepően sok opció közül válogathatnak azok, akik szeretnének egy napra kikapcsolódni, legyen szó akár aktívabb, akár pihentetőbb időtöltésről. A város alatti forrásokból feltörő termálvizek különleges gyógyító hatással rendelkeznek, így nem csoda, hogy még sok külföldi is ide jár kezeltetni magát.

15. Siófok

Siófok a nyári hónapokban Magyarország egyik legfelkapottabb partyközpontjává válik. A Balaton déli partvidékén fekvő város egész nyáron „nyitva áll” a szórakozásra vágyók előtt, ezért nem csoda, hogy sok fiatal szorgosan gyűjtögeti a zsebpénzt, hogy akár csak egy hétvégét is eltölthessen itt a nyári szünet alatt.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Töltött káposzta

Töltött káposzta: Nincs olyan magyar háztartás, ahol karácsonykor ne kerülne elő a töltött... Tovább

Regéci Vár

Regéci Vár: az egyik legszebb magyar vár volt valaha, manapság azonban még nem nyerte vissza a... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Magyar Magyarország
X
Kövess minket facebookon!