hirdetes

Március 12-ig lehet nevezni a Magyarország étele 2021 szakácsversenyre

VN

Március 12-ig lehet nevezni a Magyarország étele 2021 szakácsversenyre, amelyre a világ minden tájáról, a történelmi Magyarország területéről és a diaszpórából is várják a versenyezni kívánó csapatok jelentkezését - írta az MTI hírportál.

 Magyarország étele 2021 szakácsverseny nevezés

Idén már negyedszerre hirdetik meg a Magyarország étele versenyt

Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete a felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola együttműködésével és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakmai partnerségével immár negyedik alkalommal hirdeti meg a Magyarország étele elnevezésű, élőmunkás melegkonyhai szakácsversenyt - olvasható a közleményben.
 

A Magyarország étele verseny nevezései feltételei  

Minden, versenyre nevezett fogás legfeljebb öt elemből állhat és kötelezően tartalmaznia kell három alapanyagot: vadhúst, Naszálytej-Fittej írót, valamint bármely Hagyományok, Ízek, Régiók (HÍR) védjeggyel ellátott terméket (utóbbi kiváltható bármilyen, eredetmegjelöléssel és földrajzi jelzéssel ellátott, uniós oltalom alatt álló mezőgazdasági termékkel vagy élelmiszerrel) - olvasható a közleményben. A kétfordulós versenyben az ételeket szakmai zsűri bírálja el. A közlemény idézi Asztalos Istvánt, az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének elnökét, aki azt mondta, hogy az idén is hagyományt, modernséget és furfangot keresnek a nevezett ételekben. "Szeretnénk, ha a versenyétel egyszerűségében lenne nagyszerű, melynek elkészítésére és kitálalására 4 óra áll majd a szakácsok rendelkezésére" - mondta.Hozzátette: pályamunkákkal szemben elvárás még, hogy egy átlagosan felszerelt konyhán, nagy mennyiségben is elkészíthetők legyenek. A nettó bekerülési alapanyagköltség adagonként legfeljebb 1500 forint lehet.

hirdetes

A  Magyarország étele verseny részletei

A szakácsverseny helyszíne a felcsúti Letenyey Lajos Szakközépiskola és Szakiskola lesz. A közlemény szerint Kocsonya Kálmán, az intézmény szakmai igazgató-helyettese arról beszélt, hogy az iskola a 2020/2021. tanévben második alkalommal csatlakozik a Magyarország étele verseny döntőjéhez mint házigazda. Kiemelte, hogy az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének partnerségével idén először rendezik meg június 5-én a döntőt kísérő gasztronómiai tanuló versenyt, amelyre a vendéglátóipari iskolák nevezéseit várják. A versenyfeladat a diákok számára 5 fogásos magyar menü, 1 személyre tálalva. A menü állhat hideg előételből, levesből, meleg előételből (hideg elemekkel kombinálható), főételből, desszertből.A menüt modern tálalásban a nemzetközi irányzatoknak megfelelően kell hidegen bemutatni. A menü kizárólag magyar alapanyagokból készülhet. Az ételek lehetnek klasszikus magyar gasztronómia remekek és/vagy tájjellegű magyar ételek - tette hozzá Kocsonya Kálmán. Varga Károly, a zsűri elnöke, a kecskeméti 48 étterem konyhafőnöke a közleményben arra hívta fel a figyelmet, hogy a versenyre tavaly már öt országból jelentkeztek.

hirdetes
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Kalocsai fűszerpaprika

Kalocsai fűszerpaprika-őrlemény:Hungarikum, mely oltalom alatt áll. A Kalocsai fűszerpaprika... Tovább

Budapesti Operettszínház

Budapesti Operettszínház: A főváros egyetlen ilyen műfajú intézménye. Az egykori Somossy... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Belföld Érdekességek Ételek Gasztronómia Hírek Magyarság
X
Kövess minket facebookon!