hirdetes

Ezek Magyarország legérdekesebb tavai

LK

Magyarországon temérdek kisebb és nagyobb víztest található, amelyek horgászati, fürdőzési, vagy egyszerűen csak kikapcsolódási lehetőségeket biztosítanak országszerte. Nehéz ezen természeti kincsek közül csupán néhányat kiemelni, de az összesen felsorolni lehetetlen lenne. Éppen ezért íme egy rövid ismertető az öt legnépszerűbb, legkeresettebb tóról hazánkban.

Ismerd meg te is Magyarország legérdekesebb tavait!

Balaton – Közép-Európa első számú tava

A Balaton nem csak hazánk, hanem egész Közép-Európa legnagyobb tava is egyben. 592 négyzetkilométeres területével cseppet sem aprócska azonban 3,2 méteres átlag mélysége miatt viszonylag sekélynek számít.

Nem hiába emlegetik a magyar tengerként – az ide érkező nyaralók, látogatók, turisták igazi tengerparti élményeket szerezhetnek a mesterséges vagy természetes homokos, köves, vagy éppen füves partokon. Partvidékén és közvetlen közelében olyan temérdek látni- és tennivaló akad (fesztiválok, borkóstolás, kerékpártúrák, a települések felfedezése, stb.), hogy egy egész nyarat eltölthet itt az ember anélkül, hogy egyetlen napig is unná magát. A Balaton menti szállodák nem csak kitnű kilátásuk miatt annyira kedveltek, hanem mert számos szórakozási lehetőség is várja őket.

Egyre többen választják a Balaton környékét letelepedéshez is, hiszen a gyönyörű környezet, a remek lehetőségek vonzzák a családokat. A Balaton egy harmonikus, csendes környezetet biztosít, azonban könnyen megközelíthető a főváros is innen. Ha elgondolkoztál azon, hogy a Balaton környékén vásárolj lakást, Balatonfenyves az egyik legjobb helyszín hozzá. Ezt a települést még nem kapták fel túlságosan, mégis remek lehetőségeket tartogat. Balatonfenyvesen található a Fenyves Beach Residence apartman komplexum, ahol eladó lakások várják az érdeklődőket. 

hirdetes

Hévízi-tó – A világ második legnagyobb termáltava

A Hévízi-tó sem maradhat le a listáról. A világ második legnagyobb termáltava az egész ország egyik legkeresettebb látványossága és üdülőhelye. A gyógyulni vágyók festői környezetben pihentethetik fájó izmaikat – a Hévízi-tavat minden évben hazai és külföldi látogatók sokasága keresi fel.

Külön érdekesség, hogy hőmérséklete miatt néhány faj csak ebben a tóban található meg az országban. A tó köré egy gyógyfürdő épült, ahol termálvizes terápiás kezelések is igénybe vehetők.

Bokodi-tó – Az ország egyik legfotogénebb tava

A Bokodi-tó különlegességét nem mérete, vagy hőmérséklete adja (habár a közeli erőmű miatt a víz még télen is alkalmas a horgászatra). A tavon egy egész kis horgászfalu található, ami egészen egyedi, már-már mesébe illő látványt nyújt a házakhoz vezető stégről. Nem csoda, hogy rengeteg fényképész keresi fel évente, hogy megörökíthesse ezt a különleges „úszó falut”.

hirdetes

Ismerd meg te is Magyarország legérdekesebb tavait!

Megyer-hegyi tengerszem – Egy rejtett kincs

A Megyer-hegyi tengerszem valójában egy egykori bányagödör, amelyben mára a csapadék egy egész tó képződését eredményezte. Hazánkban nem igazán találni máshol ehhez fogható különlegességet, ezért rejtettsége ellenére is sokan látogatják meg, hogy saját szemükkel is láthassák. A tó sok helyi túrázó egyik kedvenc állomása.

Jósvafői tengerszem

A Jósvafői tengerszem gyönyörű, szinte csak „filmekben látott” kék színe miatt került fel a listára. A Tó mérete egész kicsi, de színe és közvetlen környezete mágnesként vonzza a természet szerelmeseit. Innen nem messze található a Baradla-barlang bejárata is (a Baradla-Domica-barlangrendszer magyarországi része), ezért aki erre jár, az rögtön két természeti csodát látogathat meg szinte egyszerre.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

A magyar huszár:

A magyar huszár: a magyar huszár hungarikumnak számít. Nekünk, magyaroknak egyfajta nemzeti... Tovább

Gyarmati Dezső

Gyarmati Dezső: a 20 háromszoros olimpiai bajnokunk egyike. Gyarmati Dezső a Nemzet Sportolója... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Magyar Magyarság
X
Kövess minket facebookon!