hirdetes

Ezek Magyarország legszebb fürdői

LK , ZH

Magyarország a termálvizek földje – több mint ezer földalatti forrás csörgedezik lábaink alatt, amivel nem csak Európa, de világszinten is előkelő helyet foglalunk el. Mindez persze azért olyan nagy szó, mert ezen forró vizek különleges gyógyító tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek a világ minden pontjáról vonzzák ide a gyógyulni vágyó embereket.

Ismerd meg a legjobb fürdőket Magyarországon!

A termálvizek különlegességét már az ókori rómaiak is felismerték, akik még birodalmuk fennállása idején is jártak a mai Magyarország területén (bizonyos helyeken ma is megtalálhatók a régi tartomány maradványai). Később a törökök fejlesztették a fürdő-infrastruktúrát hazánkban – a 150 éves megszállás ideje alatt rengeteg törökfürdő épült hazánkban.

Mára több modern és történelmi értékű fürdő is működik az ország több pontján. Mindet felsorolni lehetetlen lenne, ezért kiválogattuk közülük azokat, amelyek nem csak egészségügyileg, de esztétikailag is kiemelkednek a „mezőnyből”. Következzenek Magyarország legszebb fürdői!

Hévízi Tófürdő, Hévíz

A Hévízi Tófürdő a Balatontól nem messze, Hévízen található. Ez a tó történetesen a világ legnagyobb termáltava, így egyáltalán nem meglepő, hogy nemzetközi népszerűségnek örvend. Már két évezreddel ezelőtt is kihasználták pozitív hatásait, a XVIII. században pedig egy kis fürdőfalu épült mellette, ami a XX. században rohamos terjeszkedésnek indult.

A tó partján ma már egy fürdőházat, egy termálvizes kezeléseket kínáló kórházat és számos szálláslehetőséget találunk. A víz összetételének köszönhetően a különböző ízületi problémák megelőzésében és kezelésében is segíthet.

hirdetes

Gyógy- és Wellnessfürdő, Sárvár

A fürdőt tápláló forrást teljesen véletlenül fedezték fel a múlt században, amikor is az olajkutató mérnökök fúrásokat végeztek az ország nyugati oldalán. 1961-es fennállása óta az egyik legnépszerűbb magyar fürdők közé tartozik.

A hatalmas területen elterülő létesítményhez egy gyógyfürdő, egy családi fürdő, egy szabadtéri vízpart, egy kalandpark és egy szauna-világ is üzemel.

Sárvár medencéit két geotermikus forrás is táplálja. A mélyebbről előtörő, 83°C-os víz rendkívül sós és első sorban bőrproblémák kezelésére alkalmas. A 43°C-os főleg sportsérülések gyógyítására használatos víz valamivel magasabbról származik.

Kép: http://www.sarvarfurdo.hu

Ismerd meg a legjobb fürdőket Magyarországon!

Széchenyi Gyógyfürdő, Budapest

A fenséges Széchenyi Gyógyfürdő 18 medencével várja a vízbe vágyó vendégeket. A fővárosi Városligetben található fürdő a kontinens egyik legnagyobb ilyen jellegű gyógylétesítménye. A 15 benti és 3 szabadtéri medence vizei akár 38°C-osak is lehetnek, és természetesen egész évben igénybe vehetők. A víz mind kalciumban, mind magnéziumban, mind pedig hidrokarbonátokban is gazdag. Mindezen összetevők miatt nagyszerű a különböző ízületi panaszok és csontproblémák kezelésére is.

hirdetes


 

Barlangfürdő, Miskolctapolca

A miskolctapolcai Barlangfürdő egy természetes úton képződött barlangban működik. A fürdő alapjait az 1700-as években tették le, ekkor készült el három szabadtéri medence is. Az 1830-as évek során az épületeket meglehetősen elhanyagolták, de szerencsére nem sokkal később felújítások sorozata vette kezdetét. Többek között ezen munkálatoknak is köszönhető, hogy a Barlangfürdő ma is működhet.

A fürdő mai formájában 1959-ben kezdte meg működését, és azóta is kellemes 30°-os vizével várja a látogatókat.

Kép: http://barlangfurdo.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Matyó hímzés

Matyó hímzés: Az egyik leghíresebb tradícionális magyar hímzésfajta. Leginkább az... Tovább

Advent

Advent: a téli, azon belül pedig a karácsonyi ünnepkörhöz tartozó esemény. Advent a... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek
X
Kövess minket facebookon!