hirdetes

Festői környezetben túrázhatunk Magyarország törpefalvaiban, amelyekben 100 főnél is kevesebben élnek!

ZH

Szereted a természetet, az aktív kikapcsolódást és a csendes, nyugodt falvakat? Akkor Magyarország törpefalvai a tökéletes célpont a számodra! A törpefalvak egyre népszerűbbek azok között, akik szeretnének elszakadni a város zajától és feltöltődni a természet közelségével. Ezek a falvak aprócska méretükkel, festői környezetükkel és a nyugalmukkal fogják lenyűgözni az embert.

törpefalvak

Magyarország törpefalvai festői túrára csalogatnak

Ezek a falvak ideálisak azoknak, akik szeretnék felfedezni Magyarország természeti szépségeit és a helyi kultúrát, ráadásul rengeteg túraútvonal is átszeli ezeket a falvakat, amelyeket sokszor még 100 főnél is kevesebben laknak. A következő kis falvak, amiket összegyűjtöttünk a cikkünkben, páratlan fekvéssel rendelkeznek, így sokszor már a pici utcákból is varázslatos panorámákban gyönyörködhetünk.

Ezek a törpefalvak olyan kincseket rejtenek, mint a hegyi tavak, az erdők és a hegyek, amelyek tökéletesek a kirándulásokhoz és túrázáshoz. Ezen kívül a falvak hagyományos épületei, szűk kanyargó utcái és színes házai is lenyűgözőek, ahol a helyiek mindig barátságosak és vendégszeretőek.

Ha néhány napot elidőznél tehát egy ilyen kis faluban, akkor nézd át a listánkat és fedezd fel a gyönyörű természeti és kulturális környezetüket, miközben zavartalanul lazíthatsz.

1.    Égerszög


Az Aggteleki-karszt környékén bújik meg ez a mindössze 53 fő lakossal rendelkező falucska, Égerszög, viszont kicsiny méretéhez képest, rengeteg a látnivaló. Perkupai stílusú parasztházai egyedülállóak, és érdemes elindulni innen a zöld és piros túrajelzések mentén is, hogy bejárhassátok a környéket!

hirdetes


2.    Szanticska


Szanticskát az ország legkisebb településeként is emlegetik, amely a Cserehát lankás vidékén bújkál. Hivatalosan a 83 fős Abaújlakhoz tartozik és teljesen a turizmusból él. Rengeteg vendégházat találhatunk itt, nem csoda hiszen innen indulhatunk a Kéktúrára.

 


3.    Irota

A festői fekvésű Irota is szintén a Cserehátban található. Mindössze 84-en lakják a települést, akik büszkék a kicsiny faluk látnivalóira és szépségére. Csendes utcáin áthalad az Országos Kéktúra Bódvaszilas és Boldogkőváralja között vezető 25. szakasza is.


4.    Kovácsszénája

A 77 fős kis falu az Orfűi-tavak szomszédságában fekszik, így nyárra igazán jó választás, de ha kirándulni szeretnénk, akkor az évben bármikor választhatjuk. Ha a tavak környékén szeretnénk útra indulni, akkor a sárga négyzet és kereszt jelzések mentén haladjunk, ha pedig messzebbre is elbotorkálnánk, akkor a zöld, a sárga és a kék jelzésű utakat is bejárhatjuk.

hirdetes

5.    Tagyon

A 106 fős Balaton-felvidéki tündéri kis falucska, Tagyon, a Csicsói-medence szélén bújik meg, így egész évben kellemes kikapcsolódásra hív, bár nyáron élettől pezseg. Nem mindennapi túrában lehet részünk innen, ha elindulunk a Hegyestű panorámakörre, de a Balaton-felvidéki Kéktúrán is kiélvezhetjük a Balaton környéki természeti kincseket. 

Ha szeretnél elszakadni a mindennapok stresszétől és feltöltődni a természettel, akkor ne habozz, és látogass el Magyarország törpefalvaiba. A természet, a nyugalom és a csend garantált, amelyek feltöltik majd az energiaraktáraidat.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

A pengő pénzrendszer

A pengő pénzrendszer: 1924. április 18-án a magyar képviselőház elfogadta a... Tovább

Széchenyi Fürdő

Széchenyi Fürdő: Budapest legnagyobb és leghíresebb fürdője, melyet évente több, mint 1... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Magyar Magyar történelem Magyarország Programajánló Történelem Utazás
X
Kövess minket facebookon!