hirdetes

Magyarország tortája 2017 - Megvan az 5 döntős!

LK

11. alkalommal választják meg idén "Magyarország Tortáját". Bemutatjuk a döntőbe jutott öt tortát, melyek közül nem lesz egyszerű a választás! 

Itt vannak a 2017-es Magyarország tortája döntősei!

Tizenegyedik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája” pályázatot a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete. A döntőbe öt tortát választott ki a zsűri a 29 nevező közül. Új, kreatív ötleteket, főleg magyaros ízvilágú, az ünneppel, vagy Magyarországgal összefüggésbe hozható tortákat, recepteket várt az Ipartestület, melyek csak természetes és egészséges alapanyagokat tartalmazhatnak.

A szakmai zsűri három fordulós értékelés után hirdeti ki a győztest. Az első körben az anonim nevezett tortákból választ ki a zsűri öt tortát, a második körben újrakóstolják a döntős tortákat és a készítőikkel konzultálva javaslatokat tesznek azok tökéletesítésére. Végül a harmadik, utolsó zsűrizési körben újra pontozással választják meg a győztest.

hirdetes

Nézd meg a döntőbe jutott tortákat a következő oldalon! 

Forrás

Itt vannak a 2017-es Magyarország tortája döntősei!

Balatoni Habos Mogyoró – Horváth Cukrászda, Budapest
 

Mogyorós habtészta, mogyorós roppanós réteg, fekete ribiszke zselé, tejcsokoládés karamell réteg, mogyoró hab, mogyoróolajos áthúzóval bevonva.

Szent Erzsébet torta – Hisztéria Cukrászda, Budapest
 

Áfonyás sajttorta, roppanós diós piskótán. Diós dacquise piskóta, áfonyás tejcsokoládé mousse, áfonyazselé betét, mascarponés sajt mousse áfonyás tükörzselével bevonva.

Forrás

Itt vannak a 2017-es Magyarország tortája döntősei!

Zalai Gesztenyés Fátyolfelhő – Nándori Cukrászda, Budapest

hirdetes


Diós csokoládés piskóta ribizliöntettel, joghurtos ribizli betét, rugalmas étcsokoládé, gesztenyés tejszínkrém, fényes csokoládé öntettel bevonva.

Fertődi Fekete – FRER Cukrászda, Budapest
 

Rizslisztes céklás-diós felvert, feketeribizlis betét, levendulás csokoládé mousse, feketeribizli krém, fekete tükörzselével bevonva.

Ingyom-Bingyom – Tóth Cukrászda, Dunaföldvár


Málnás ropogóson citromos, aszalt gyümölcsös felvert, beriolette pillecukor, bodzás, beriolette-s felvert ganache, melyet fehércsokoládés zöld tükörzselé borít.

Forrás

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Kodály-módszer

Kodály-módszer: A Kodály-módszer egy zenepedagógiai koncepció, ami Kodály Zoltán... Tovább

Magyar szürke szarvasmarha

Magyar szürke szarvasmarha: Nemes magyar fajta. A magyar szürke szarvasmarha vagy magyar szürke... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek