hirdetes

Balatonos színházi előadás: Magyartenger ősbemutatója a Centrál Színházban

VN

November 5-én lesz Bíró Bence Magyartenger című darabjának ősbemutatója a budapesti Centrál Színházban; a kortárs családi dráma huszonnégy óra alatt játszódik egy balatoni nyaralóban. Mi már nagyon kiváncsiak vagyunk, nagyon izgalmasan hangzik, és a Balatont pedig ki ne szeretné…Kettő kedvencünk egyben: színházban a Balatoni hangulat, menjetek és nézzétek meg! 

Magyartenger ősbemutató 2022

Magyartenger- egy színházi darab a Balatonról

A művet, amely nyáron felolvasószínházi formában debütált, ezúttal is Alföldi Róbert rendezi, aki az előadás díszlettervezője is egyben - olvasható a Centrál Színház MTI-hez eljuttatott közleményében. Mint írják, a darabban, amelyben hat férfi és négy nő szerepel, egy tipikus családi ünnepet látunk nem mindennapi módon bemutatva. A főbb szerepeket Balsai Móni, Fehér Tibor és Schmied Zoltán játssza.
   

Bíró Bence első előadása

hirdetes

Bíró Bence első egész estés önálló darabjáról, a Magyartengerről szólva elmondta: ő kereste meg Alföldi Róbert rendezőt a nyári, szentendrei felolvasószínházzal kapcsolatban, majd közösen alakították az előadás szövegkönyvét. "Igazán remek drámaírói mesterkurzus volt az együtt töltött idő" - mondta Bíró Bence. Hozzátette: dramaturgként sok bemutatója volt, regényeket is többször írt már színpadra, más alkotókkal közösen készített szerzői előadásokat is, de önálló darabját még nem mutatták be. "Ha a színészek és a nézők is örömüket lelik majd benne, akkor én sem fogok szomorkodni" - jegyezte meg a szerző.

hirdetes
   

Nagyszerű előadásnak nézünk elébe

Bíró Bence dramaturg 2015-ben diplomázott a Színház- és Filmművészeti Egyetemen Radnai Annamária és Forgách András osztályában. Számos színházban és független társulattal dolgozott dramaturgként és íróként. 2019-ben elnyerte az Örkény István Drámaírói Ösztöndíjat, 2022-ben a Kortárs Magyar Dráma-díjat. Balsai Móni, Fehér Tibor és Schmied Zoltán mellett a darabban Földes Esztert, Szabó Évát, Pálfy Katát, Ódor Kristófot, Papp Jánost és Rada Bálintot is láthatja a közönség. Az előadás jelmeztervezője Kálmán Eszter.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Zenthe Ferenc

Zenthe Ferenc: Zenthe Ferenc Rameshofer Ferenc néven született. A Nemzet Színésze címmel... Tovább

Neumann János

Neumann János: a számítógép atyja. Neumann nem csak a matematikában, hanem számos más... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Belföld Érdekességek Programajánló Szórakozás Utazás
X
Kövess minket facebookon!