hirdetes

Elázunk a héten vagy leégünk? Milyen időt tartogat május utolsó hete?

VN

A májusi eső aranyat ér, de a napsugarakkat is sokan kedvelik. A szeszélyes május, és ezzel egy időben a tavasz utolsó hetébe érkezünk: vajon milyen idővel kedveskedik nekünk? Mutatjuk a várható időjárás előrejelzést a hétre az OMSZ adatai alapján!

május vége időjárás előrejelzés

Hétfői időjárás előrejelzés

Nyugat felől időszakosan megvastagodó fátyolfelhőzet vonul fel, emellett gomolyfelhők is növekednek. Általában több órára kisüt a nap, inkább csak a nyugati részeken fordulhatnak elő erősebben felhős területek. Csapadék nem valószínű. Egyre nagyobb területen délire, délkeletire fordul a szél, amelyet élénk lökések kísérnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország döntő részén 24 és 26 fok között valószínű. Késő estére 15 és 21 fok közé csökken a hőmérséklet.

Keddi időjárás előrejelzés


A vastagabb, zártabb felhőzet északkelet, kelet felé vonul és szakadozik, ezzel együtt a csapadéktevékenység is gyengül, szűnik. Mögötte nyugat felől ismételten fátyolfelhők sodródnak fölénk, továbbá gomolyfelhők is képződhetnek, amelyekből zápor, zivatar is kialakulhat (nagyobb számban majd késő estétől). A délkeleti, keleti szelet élénk, zivatarok környezetében erős vagy viharos lökések is kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország döntő részén 24 és 32 fok között várható, ám a tartósabban felhős, csapadékos részeken 20 fok körüli értékeket is mérhetünk.

hirdetes
 

Szerdai időjárás előrejelzés

A gomoly- és fátyolfelhők mellett általában több órára kisüt a nap, de időnként meg is vastagodhat a felhőzet. Szórványosan valószínű zápor, zivatar. A déli, délnyugati, majd az északnyugatira forduló szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik. Hajnalban 9, 17, a délutáni órákban többnyire 26 és 32 fok között alakul a hőmérséklet, de az északnyugati határnál hűvösebb, a déli határnál melegebb is lehet.
 

Csütörtöki időjárás előrejelzés

A gomoly- és fátyolfelhők mellett hazánk nagy részén több órás napsütésre számíthatunk. Néhol előfordulhat zápor, zivatar. Sokfelé megélénkül, időnként megerősödik az északnyugati szél. A minimum-hőmérséklet 8 és 16, a csúcsérték általában 24 és 29 fok között várható.

hirdetes
 

Pénteki időjárás előrejelzés

A gomoly- és fátyolfelhők mellett általában több órára kisüt a nap. Néhol kialakulhat zápor, zivatar. Az északnyugati, nyugati szél többfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A hőmérséklet hajnalban 8 és 17, kora délután 24 és 29 fok között valószínű.
 

Szombati időjárás előrejelzés

Nagyrészt közepesen vagy erősen felhős időre lehet számítani. Szórványosan előfordulhat záporeső, zivatar. Az északi, északnyugati szelet élénk, olykor erős lökések kísérhetik. Hajnalban 9 és 16, délután 19 és 25 fok közötti értékeket mérhetünk.
 

Vasárnapi időjárás előrejelzés

Jobbára közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Szórványosan kialakulhat zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. A hajnali 4, 13 fokról délutánra 17 és 23 fok közé melegszik fel a levegő.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Utazás Magyarországon

Az utazás fogalma mai értelemben alapvetően egy vagy több személy helyváltoztatását jelenti,... Tovább

Szentiványi alma

Szentiványi alma: Magyarországon a szentiványi alma korabeli elterjedtségére Lippay János óta... Tovább

Tovább a lexikonra