hirdetes

Ideért a nyár, de lesz még rosszabb idő is, mutatjuk mikor és milyen!

VN

Végre úgy néz ki, hogy búcsút inthetünk a télnek, és beköszönt a nyár, napsütéssel, jó idővel. Vajon egész héten a hétvégéhez hasonló csupa napsütéses jó idő lesz, vagy esővel, és hűvösebb széllökésekkel is számolnunk kell? Mutatjuk, melyik napra jósol az Országos Meteorológiai Szolgálat némi esőt, szelet is!

Május végi időjárás 2023

Hétfői várható időjárás

Sok napsütés várható kevés fátyol- és gomolyfelhővel. Helyenként alakulhat ki zápor, zivatar - nagyobb eséllyel délen és nyugaton. A keleti, északkeleti szél időnként megélénkülhet, zivatarok környezetében átmeneti szélerősödés is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 24 és 28 fok körül valószínű. Késő estére 12 és 18 fok közé hűl le a levegő.

Keddi várható időjárás

Sok napsütésre számíthatunk gomoly- és fátyolfelhőkkel. A nap második felében északnyugat felől már vastagabb felhők is érkezhetnek. Szórványosan előfordulhat zápor, zivatar, nagyobb számban a nyugati, északnyugati országrészben. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás, csak zivatar környékén erősödhet meg a szél. A maximum-hőmérséklet 24 és 29 fok között alakul.

hirdetes

Szerdai várható időjárás

Változóan felhős idő valószínű több-kevesebb napsütéssel. Több helyen számítani lehet esőre, záporesőre, zivatarra. Az északi, északnyugati szél sokfelé megélénkül, főleg zivatarban átmenetileg megerősödhet. A hajnali 9, 16 fokról délutánra 22 és 28 fok közé melegszik fel a levegő.

Csütörtöki várható időjárás

Változóan felhős időre van kilátás, több-kevesebb napsütéssel. Szórványosan előfordulhat záporeső, zivatar. Az északi szél sokfelé megélénkül, zivatar térségében megerősödhet. Hajnalban 8, 15, a délutáni órákban 23, 29 fokot olvashatnak le a hőmérőkről.

hirdetes

Pénteki várható időjárás

Változóan felhős időre lehet számítani, több-kevesebb napsütéssel, elszórtan záporesővel, zivatarral. Sok helyütt megélénkül, időnként megerősödik az északi szél. A minimum-hőmérséklet 8, 16, a csúcsérték 22, 28 fok között valószínű.

Szombati várható időjárás

A gomoly- és fátyolfelhők mellett sok napsütés várható. Csak egy-egy zápor fordulhat elő. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északi, északkeleti szél. Hajnalban 7, 15, a délutáni órákban 20, 26 fokot mérhetnek.

Vasárnapi várható időjárás

Napos időben lehet részünk gomoly- és fátyolfelhőkkel, egy-egy záporral. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északkeleti szél. A hajnali 5, 13 fokról 21 és 26 fok közé emelkedik a hőmérséklet.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

1989. október 23.

1989. október 23.: Október 23 nem csak a Forradalom és Szabadságharc kirobbanásának napja,... Tovább

Lovas kultúra, pásztorok

Lovas kultúra, pásztorok: Köztudomású, hogy a magyarság lovas nemzet. Ez a mondás onnan ered,... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Magyarország