hirdetes

Az időjárás bearanyozza a hetünket, csak kicsit máshogyan, mint gondolnánk

VN

„A májusi eső aranyat ér”- tartja a mondás, tehát panaszra egy pillanatig sem lehet okunk, miközben esernyőnket a fejünk felett tartva kerülgetjük a pocsolyákat, hiszen a héten lesz eső bőven. Nézzük pontosan mennyi esőt, és hány fokokat jósol az Országos Meteorológiai Szolgálat a hétre!

Májusi időjárás előrejelzés 2023

Várható időjárás hétfőn

A Tiszántúlon túlnyomóan borult idő várható, másutt viszont kisebb-nagyobb mértékben szakadozik, gomolyosodik a felhőtakaró. A tartós csapadék a Tiszántúlra korlátozódik, másutt elszórt jelleggel alakulhat ki záporeső, esetleg zivatar. A nap második felében ugyanakkor dél, délkelet felől ismét növekvő csapadékhajlamra kell számítani. A nyugati, délnyugati szél élénk lesz, de délutánra veszít erejéből a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 15 és 20 fok között várható. Késő estére 11 és 16 fok közé hűl le a levegő.

Várható időjárás kedden

Nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, északon, északkeleten lehet vékonyabb a felhőzet. Sokfelé várható eső, zápor, valamint zivatarok is lehetnek, nyugaton kiadós, kelet felé haladva kisebb mennyiségre számíthatunk. Az északkeleties szél időnként megélénkül, néhol megerősödik. A csúcsérték 14 és 23 fok között valószínű, nyugatról északkelet felé haladva számíthatunk a melegebb időre.

hirdetes

Várható időjárás szerdán

A legtöbb helyen szakadozik a felhőzet és több órára kisüt a nap, eközben erőteljes gomolyfelhő-képződés valószínű. Többfelé alakul ki zápor, középen és keleten zivatarok is lehetnek. A délkeleti szél a legtöbb helyen mérsékelt marad, de a Dunántúlon északira, északnyugatira fordul a szél és többfelé megerősödik. A hőmérséklet hajnalban 10 és 15, délután általában 18 és 24 fok között valószínű. de nyugaton több fokkal hűvösebb lehet.

Várható időjárás csütörtökön

Felhős idő több-kevesebb napsütéssel, elszórtan záporral, zivatarral. Az északi szél időnként megerősödik. A hőmérséklet hajnalban 8 és 13, délután 14 és 20 fok között valószínű.

hirdetes

Várható időjárás pénteken

Általában többórás napsütés mellett gomolyfelhő-képződés várható, de még lehetnek tartósabban felhős tájak. Néhol előfordulhat zápor, zivatar. Az északias szél megélénkül, néhol megerősödik. A hőmérséklet hajnalban 8 és 13, délután 15 és 23 fok között alakul.

Várható időjárás szombaton

Általában többórás napsütés mellett gomolyfelhő-képződés várható, de még lehetnek tartósabban felhős tájak. Néhol előfordulhat zápor, zivatar. Az északias szél megélénkül, néhol megerősödik. A hőmérséklet hajnalban 8 és 13, délután 15 és 23 fok között alakul.

Várható időjárás vasárnak

Sok napsütés várható gomolyfelhő-képződéssel, néhol záporral, zivatarral. A keleti, délkeleti szél olykor megélénkül. A hőmérséklet hajnalban 8 és 13, délután 19 és 25 fok között várható.
 

Forrás: OMSZ

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Esztáz-kői-barlang

Esztáz-kői-barlang: Az Esztáz-kői-barlang a Bükk-hegység déli részén, Felsőtárkánytól... Tovább

Csokonai Nemzeti Színház

Csokonai Nemzeti Színház: Az egyik legnépszerűbb vidéki színháznak számít. Debrecen első... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Magyarország