hirdetes

Kellemes nyárias, vagy inkább zivataros májusi idő lesz a héten? Mutatjuk!

VN

Itt a május, ami már igazán tavasz, sőt már majdnem nyár. De vajon milyen időjárással mutatkozik be nekünk ez a hónap? Mutatjuk, milyen időt jósol az Országos Meteorológiai Szolgálat erre a hétre!

Heti időjárás előrejelzés

Várható időjárás hétfőn

A több-kevesebb napsütés mellett fátyolfelhőkre és sokfelé erőteljes gomolyfelhő-képződésre van kilátás. Szórványosan várható zápor, zivatar, a déli megyékben viszont csak kevés helyen eshet. Az északkeleti szelet főként a Dél-Dunántúlon és környékén élénk, zivatarok idején átmenetileg erős széllökések kísérhetik. A hőmérséklet délután 20 és 24, késő este 9, 16 fok között valószínű. Estére a a gomolyfelhők összeesnek, csökken a mennyiségük, de főként az éjszaka első felében helyenként még lesznek erősen felhős területek, ahol záporok, zivatarok is előfordulnak. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 11 fok között alakul.

Várható időjárás kedden

A több-kevesebb napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, emellett fátyolfelhők is lesznek az égen. Összességében több helyen kell záporra, zivatarra számítani, csak a déli határ mentén kisebb a csapadék valószínűsége. A szél csak intenzívebb záporok, illetve zivatarok körül erősödhet meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 24 fok között alakul.

hirdetes

Várható időjárás szerdán

Erőteljes gomolyfelhő-képződésre és fátyolfelhőkre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. Délnyugaton kicsi a csapadék esélye, máshol több helyen valószínű zápor, zivatar. A délies szél jobbára mérsékelt marad, csak néhol élénkül meg, de zivatar környezetében erős széllökések is lehetnek. Hajnalban 5 és 12, délután 19 és 25 fok között alakul a hőmérséklet.

Várható időjárás csütörtökön

A gomoly- és fátyolfelhők mellett több-kevesebb napsütés is várható. Szórványosan valószínű zápor, zivatar. A délies szél néhol megélénkülhet, zivatar környékén pedig erős széllökésekre is számíthatunk. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 26 fok között alakul.

hirdetes

Várható időjárás pénteken

Gomoly- és fátyolfelhőkre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel, majd a nap második felében az ország nagy részén megvastagszik a felhőzet. Sok helyen várható zápor, zivatar. A változó irányú szelet csak néhol kísérik élénk lökések, zivatarban azonban átmenetileg megerősödhet a szél. Hajnalban 6, 12, délután 18, 25 fokot mérhetünk.

Várható időjárás szombaton

Nagyrészt erősen felhős vagy borult időre számíthatunk. Több helyen valószínű zápor, zivatar. Időnként megélénkül, néhol megerősödik az északi, északkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között valószínű.

Várható időjárás vasárnap

Egyre több helyen vékonyodik, felszakadozik a felhőzet. Szórványosan valószínű zápor, zivatar. Helyenként megélénkül az északi, északkeleti szél, zivatar térségében pedig erős széllökések is lehetnek. Hajnalra 6 és 12 fok közé hűl le a levegő, délután 17 és 24 fok közötti értékeket mérhetünk.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Rigó Jancsi

Rigó Jancsi: az egyik legklasszikusabb magyar édességfajta. A rigójancsi egy hagyományos... Tovább

Szamos Marcipán Kiállítás

Szamos Marcipán Kiállítás és Látványműhely Szentendre: A magyarországi édesipar... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Hírek