hirdetes

Sétálj a lombok között „Mint a mókus fenn a fán”- Lombkorona sétány Makó

Noémi Vida

A Vidám úttörő, ismertebb nevén, Mint a mókus fenn a fán... kezdetű mozgalmi dal mindenkinek ismernie kell, még én is, huszon éves fejjel kívülről fújom, pedig elhihetitek, sosem voltam úttörő. Ennél kevésbé közismert azonban a makói Lombkorona sétány, ahol te is úgy sétálhatsz a lombok között, „mint a mókus fent a fán”! 

Makói Lombkorona sétány bemutatása

Élmények a lombok között: a makói Lombkorona sétány

„A makói lombkorona sétány egy, a Maros jobb partján található látványosság. Magyarország második ilyen létesítményeként az ártéri környezet és élővilág bemutatására szolgál.”- olvasható a Wikipédián. Na de mi is ez igazából, mit tud a makói Lombkorona sétány? A makói lombkorona sétány madárátvonulási területen, 8-10 méter magasan fut közel 200 méter hosszan. A sétányon a tartó oszlopok körül 1,5–3,6 m sugarú pihenőket alakítottak ki, ráadásul még egy kilátó torony is van, ami háromszintes és 20 méternél is magasabb, és tudjátok mi a kedvencem benne? A legfelső szintjéről a talajig egy negyven méter hosszú, zárt csúszdán ereszekedhetünk le. Gondoljatok bele mennyire imádnák ezt a gyerekek, meg azért valljuk be, mi is! És ha már itt tartunk, akkor említsük meg azt is, hogy a sétányt további kalandelemekkel és ügyességi játékokkal egészítették ki.

hirdetes

Mese hely a Marosnál: a makói Lombkorona sétány

Természetbarátok, a kirándulások, túrák szerelmesei nem hagyhatják ki ezt a csoda helyet, ami egy teljesen más világba kalauzolja el a látogatókat. „Minél feljebb jutunk a lombkorona felső szintjei felé, annál inkább megváltozik körülöttünk a világ, más élőlények, madarak jelennek meg, de még ugyanaz a faóriás is más arcát mutatja nekünk fent, a lombkoronák szellős, napfényes ágai közt, mint alulról, az avartakaró és a vastag törzsek felől szemlélve.” A Pazar kilátásról meg ugye már ne is beszéljünk! Új élmény, új nézőponttal, újfajta érzésekkel, ezt mindet megkaphatod, ha ellátogatsz a Lombkorona sétányra. 

hirdetes

Amit a makói Lomkorona sétányról tudni kell

A Maros jobb partján, Szegedtől és Hódmezővásárhelytől 30 kilométerre található meg Makó városa. A Makói lombkorona sétány minden évszakban várja a látogatókat, kivételt képeznek ez alól az esős napok, ugyanis balesetveszély miatt esőben a makói Lombkorona sétány nem látogatható. Nyitva tartása: hétfőtől vasárnapig 9:00-18:00, de a csúszda már 17:00-kr bezár. A sétányra a belépés teljesen ingyenes, a csúszda használatáért azonban fizetni kell, egy csúszás ára 200 Ft. A makói Lombkorona sétány tanösvénye egyébként 10 állomást tartalmaz.
 

Hogy milyen madártávlatból a Maros partja? Mutatjuk!
 

És ha már „Mint a mókus fenn a fán”, akkor nézzétek meg ezt a nosztalgikus videót is!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Bory-vár

Bory-vár: A Bory-vár egy különleges épületcsoport Székesfehérvár Öreghegy... Tovább

Lóczy-barlang

Lóczy-barlang: A Lóczy-barlang  1882-ben kőfejtő munkások által felfedezett, közel 150 m... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Kirándulás Magyar Magyarország Szórakozás Utazás
X
Kövess minket facebookon!