hirdetes

8+1 hely, ahol csodájára járhatunk a mandulafa-virágzásnak

ZH

Magyarországon számos helyen gyönyörködhetünk a lenyűgöző mandulafa-virágzásban, akár Budapesten, akár vidéken. Ezeket a helyeket gyűjtöttük most össze nektek!

mandulafa virágzás Budapest

Az országban található 9 csodálatos hely, ahol ámulatba ejtő mandulafa-virágzást lehet megcsodálni


A tavasz első virághírnökei mellett az országban most már a rózsaszín pompában tündöklő mandulafák is virágba borultak.


Gellért-hegyBudapest február utolsó napjaiban virágba borult, és minden bizonnyal a leggyönyörűbb mandulafájával büszkélkedhet. A Gellért-hegy az egyik legkedveltebb látványosság a fővárosban és a kirándulók körében egyaránt. Az ösvények kanyargós útjain sétálva gyönyörködhetünk a virágzó fákban, és a látvány sosem okoz csalódást. A mandulafa mellett mesés kilátás nyílik a Szabadság hídra és a Gellért Szállóra, valamint a pesti oldalra is.

BecehegyBalatongyörök, Becehegy őszi szőlődűlői most még szebbek a tavaszi mandulafákkal tarkítva. A Balatongyörök szőlőhegyeként ismert Becehegyről lenyűgöző panoráma tárul elénk a tanúhegyekre és a csillogó Balatonra. Miután megcsodáltuk a virágzó mandulafákat, érdemes romantikus sétára indulni a présházak szegélyezte utcákon.

Budai Arborétum Buda ingyenesen látogatható arborétuma egész évben lenyűgözi a fővárosiakat, de tavasszal igazán virágba borul. A Feneketlen-tó mellett fekvő arborétum nemcsak a mandulafákkal kápráztat el, hanem számos más tavaszi virággal is. A keskeny ösvényeken sétálva gyönyörködhetünk a természet szépségeiben.

hirdetes


Balatongyörök A Balatongyörök határában, a 71-es úton található mandulafasor már tavasszal rózsaszínbe borul. Az egymás után sorakozó mandulafák lenyűgöző látványt nyújtanak, miközben virágos ágaikkal az utat szegélyezik.

Lengyel-kápolna, Hegymagas A Szent György-hegy délnyugati lábánál fekvő Hegymagas mesés tavaszi látványokat kínál, különösen a mandulafák rajongóinak. A falusi hangulatot árasztó vidéken álló Lengyel-kápolna szirmaikat bontó mandulafákkal varázsolja felejthetetlenné. A látványt tovább fokozza a Balaton páratlan kilátása.

Havihegy, Pécs 

hirdetesA mediterrán hangulatú Pécs belvárosa után érdemes felfedezni a Havihegyet, mely mesés kilátást nyújt. A Havihegy tetején, a Havas Boldogasszony-templom mellett virágba borulnak a mandulafák, és ez a látvány már sokakat lenyűgözött.

Casa Christa, Balatonszőlős Balatonfüredtől egy karnyújtásnyira, Balatonszőlős szívében található az ország első agriturismója, a Casa Christa birtok. A birtokról mesés kilátás nyílik a Balatonra, és tavasszal több mint kétezer mandulafa borul virágba, elbűvölve a vendégeket.

Sümeg Sümeg történelmi városa már tavasszal legszebb ruháját ölti magára. A macskaköves utcákat virágba borult fák borítják, köztük mandulafák is. Egy sétával páratlan élményben lehet részünk, miközben a várat is megcsodáljuk.

Paloznak A Balaton-felvidéki Paloznak nyáron a Balaton jazzfővárosaként ismert, de tavasszal a virágba borult mandulafáiról híres. A kellemes túrázás során gyönyörködhetünk a virágzó mandulafákban és a Balatonra nyíló kilátásban. A szomszédos Lovas település virágzó gyümölcsfáit is érdemes felfedezni a teljes élményért.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Grillázstorta

Grillázstorta: igazi, magyar édesség, mely egy magas, toronyszerűen kialakított, gazdagon... Tovább

Magyar bivaly

Magyar bivaly: Nemes magyar fajta, mely száz évvel ezelőtt is fontos igavonó háziállatunk... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Európa Hírek Kirándulás Magyar Magyarország Programajánló Szórakozás Utazás