hirdetes

Már eltelt egy év, de Gesztesi hiánya máig bennünk él.

Bettina

Gesztesi Károly 1963.április.15-én született és 2020.január.04-én halt meg 56 évesen.

Gesztesi Károly halála

2020.január.04

A hír amit máig nehéz elhinni. A hír amit nem akart egy ország elhinni, de ilyennel nem viccelődik senki. Felfogtuk, hogy igaz. Nincs többé az a különleges hang amin megszólalt Shrek, nincs többé az egyik legkimagaslóbb és legkülönlegesebb magyar színész akire oly büszkék voltunk, s nincs többé az a különleges barát aki volt sokak számára, de legfőképpen a szerető apa több gyermeke életében. Gesztesi Károly már több mint egy éve nincs köztünk. Még most is kiráz a hideg és könnybe lábad a szemem, ahogy visszagondolok arra a napra amikor megtudtam a hírt, hogy gyerekkorom egy meghatározó személye, aki felnőttkoromban is nagy hatással van rám nincs többé.

Gondolatok cikáznak a fejemben, némelyik mosolyt csal az arcomra mert emlékszem, hogy mennyi vidám pillanatomért felelős Ő, mennyi mindenre tanította az embereket s milyen páratlan humora volt. Némelyik gondolatomtól meg gombóc van a torkomban. Művész úr, ez így igazságtalan! Pont mikor már a nehezén talán pont túl volt. Nagy szerelmen, szakításon, ijesztő mélységeken, betegséggel való harcon. Gesztesi az utolsó tévéinterjújában mosolyogva beszélt a hitről, tartásról és optimistán várta a jövőt, hogy mit tartogat számára még az élet. Ő olyan hálás volt mindig, mindig megbecsülte azt ami épp van lehetőség…Felfoghatatlan, hogy már eltelt egy év, nélküle. Gesztesi Károly

hirdetes

Megkérdezném tőle, hogy: Művész Úr! És emlékszik arra, hogy még főiskolásként autogramot kért Sinkovits Imrétől? Biztos vagyok benne, hogy emlékszik rá! A színészlegenda pedig nem értette, hogy miért. Ön pedig elmesélte, hogy kisgyerekként akarta ezt az aláírást begyűjteni az Egri csillagok láttán, ám akkor nem volt módja rá, hogy megtalálja Dobó Istvánt. Évtizedekkel később megtalálta.

hirdetes

Mi is történt azon a hideg téli délután? 

Gesztesi Károly 2020. január 4-én délután a budapesti Ferdinánd hídnál az autójában rosszul lett. Este Szegeden a Páratlan páros című előadásban szerepelt volna, éppen a tájbusz találkozási pontjára igyekezett. A mentők 50 percen át küzdöttek az életéért, de sajnos nem sikerült megmenteni. Gesztesi halálát szívinfarktus okozta. 2020. január 9-én a budakalászi temetőben, szűk családi körben helyezték örök nyugalomra.

Ő volt Gesztesi Károly videót itt tudod megnézni:

Sosem feledünk, Gesztesi Károly!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Fecske

Fecske: A fecskefélék a madarak osztályának a verébalakúak rendjébe tartozó család.... Tovább

Miskloc

Miskolc városa az ország keleti felének 2. legnagyobb települése. Híres részei: Lillafüred... Tovább

Tovább a lexikonra
X
Kövess minket facebookon!