hirdetes

Jön a tavasz, de vajon jön a tavaszi idő is? Heti időjárás előrejelzés!

VN

Nem tudom észre vettétek-e, de hét közepén bizony már az első tavaszi hónapra, márciusra kell lapoznunk a naptárunkat. Megszokhattuk már, hogy a március nem feltétlenül a tavaszi napsütésről, csicsergő madarakról, színes virágokról szól, tehát nem szigorúan arról az igazi nagyon tavaszról, amit sokan tavasznak hívnak, hanem sokkal inkább egy átmenet, ami még hóeséssel is meglephet minket. Nézzük milyen lesz az első félig téli, félig tavaszi hét – az OMSZ heti előrejelzése következik!

Március eleji időjárás előrejelzés

Várható időjárás hétfőn

Túlnyomóan borult lesz az ég, majd délutántól egyre nagyobb területen szakadozottá válik a felhőtakaró. Kevés helyen a déli és keleti megyékben - határ felé növekvő eséllyel - valószínű hószállingózás, esetleg gyenge havazás, majd délután legkésőbb a keleti határnál is csökken a csapadékhajlam. Az északi, északkeleti szelet az ország középső harmadának kivételével több helyen kísérhetik erős, a Bodrogközben olykor viharos lökések. Késő délutántól kezd veszíteni erejéből a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 5 fok között alakul. Késő estére -4 és +1 fok közé hűl le a levegő.

Várható időjárás kedden

Többnyire közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Számottevő csapadék nem valószínű. Az északi, északkeleti szél többnyire mérsékelt marad. Kora délutánra 4 és 9 fok közé melegszik fel a levegő.

hirdetes

Várható időjárás szerdán

Hazánk északkeleti felén jobbára gyengén felhős, napos vagy derült idő várható, míg a délnyugati tájak fölött közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Számottevő csapadék nem valószínű. Több helyen megélénkül az északkeleti szél. Hajnalban -7, +2, kora délután általában 8, 12 fokot mérhetünk, délnyugaton azonban hűvösebb lehet.

Várható időjárás csütörtökön

Többnyire gyengén felhős, napos vagy derült idő vár ránk, de a délnyugati megyékben közepesen vagy erősen felhős idő valószínű. Csapadék nem valószínű. Az északkeleti szél többfelé megélénkül, a Zempléni-hegység környékén olykor meg is erősödik. A minimum-hőmérséklet -5 és +1, a csúcsérték 7 és 11 fok között alakul.

hirdetes

Várható időjárás pénteken

Hazánk északi felén derült vagy gyengén felhős, napos időre számíthatunk, míg délen több lesz a felhő, de csapadék ott sem valószínű. A változó irányú szél mérsékelt marad. Hajnalban -6, +3, a kora délutáni órákban 7, 12 fok között alakul a hőmérséklet.

Várható időjárás szombaton

Közepesen felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, számottevő csapadék nélkül. Az északnyugati, nyugati szél megélénkül. A hajnali -6, +3 fokról délutánra 7 és 12 fok közé emelkedhet a hőmérséklet.

Várható időjárás vasárnap

Erősebben megnövekszik a felhőzet, és helyenként kisebb eső, zápor, néhol esetleg gyenge vegyes halmazállapotú csapadék is előfordulhat. Az északnyugati szél nagyobb területen is megerősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +2, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 9 fok között alakul.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Hollókő-Ófalu és táji környezete

Hollókő-Ófalu és táji környezete. 1987 óta tartozik bele az UNESCO világörökségi... Tovább

Kendermagos magyar tyúk

Kendermagos magyar tyúk: Tenyésztése az 1890-es évek elején kezdődött Szolnokon, próba... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Magyarország Programajánló Szórakozás Utazás