hirdetes

Felejthetetlen Élményekkel várja a gyerekeket a Tudományos Gyereknap a Margitszigeten

ZH

A gyerekek legnagyobb örömére 2023. május 28. (vasárnap) 10-18 óráig minden figyelem és szórakozás rájuk irányul. Budapest számos csodálatos helyszínnel rendelkezik, ahol a kicsik vidáman ünnepelhetik ezt a különleges napot. Az egyik legkedveltebb helyszín a Margitsziget, ahol minden évben fantasztikus gyereknapi programok várnak a látogatókra. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogy miért érdemes ellátogatni az ingyenes Margitszigeti Gyereknapra, és milyen élményekre számíthatnak a gyerekek és a családok.

margitsziget

Ingyenes Tudományos-fantasztikus gyereknap a Margitszigeten 2023

A 30 éves Jurassic Park című film tiszteletére május 28-án vasárnap egész napos dínó fesztivált rendeznek a Margitszigeti Színházban. Az egész család számára izgalmas programokkal, közösségi játékokkal és ismeretterjesztő előadásokkal készülnek nem csak a gyerekek, de a szülők számára is! 
A játékok mellett a magyar őslény kutatás szakértői izgalmas ismeretterjesztő előadásokat tartanak majd. Jelen lesz a Természettudományi Múzeum kutatója, Ősi Attila: a bakonyi dinoszaurusz-lelőhely egyik felfedezője, a lelőhely kutatásának vezetője és az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi terület tudósa.

Este 20 órakor pedig tekintsük meg együtt a 30 éves JURASSIC PARK filmet HD minőségben a Margitszigeti Szabadtéri Színpad óriásvásznán, John Williams ikonikus filmzenéjével! Az est egyedülálló különlegessége, hogy a filmzenét élőben adja elő a MÁV Szimfonikus Zenekar Farkas Róbert karmester vezényletével!


Margitszigeteki gyereknap 2023 programok


Íme a nap, melyre mindenki várt, mikor is a Margitszigetet elözönlik a dínók. Most az őslényeké a főszerep! Egész napos családi programokkal várnak mindenkit a legkisebbektől a legnagyobbakig. Tipegőknek, óvodásoknak, iskolásoknak, kamaszoknak, fiataloknak, szülőknek és nagyszülőknek, valamint dínóknak 0 – százezer éves korig. 

A dinoszauruszok kutatása, az őslénytan egyik ága, itt egy igazi ásatáson vehetsz részt, ahol valódi dínó csontokkal találkozol, a nap végén pedig paleontológussá avatnak. Legyen ez a nap veled kerek! A nap végén mindenki dínó kutatói oklevéllel, élménnyel, ajándékokkal lesz gazdagabb. 
A Dínó tojásnál folyamatosan regisztrálhattok az egész napos vetélkedőkre. Itt kapjátok meg a pontgyűjtő lapot és a térképet is.

hirdetes

Programterv:

09:45 -től regisztráció az első dínó futáshoz

10:00 A Margitszigeti Színház főbejáratánál a Látogató központ interaktív megnyitása. 
Bemutatjuk Nektek a csapatunkat, megismertetjük veletek a Dínó nap megannyi izgalmas programját, a helyszíneinket, az előadásokat, illetve a játékok és a versenyzés menetét.

10:15 Első nagy, csapat összekovácsoló közös játék, evolúció.

A nap folyamán izgalmas játékokkal készülünk Nektek. A nap végén mindenki paleontológus oklevelet kap. 

Lesz ásatás, régészet, evolúció, Pteranodon sárkányreptetés, dinoszaurusz báb készítés, dínó szépségverseny és dínó szumó, szabadulószoba 12 +, dínó hang generátor és szörny készítő társasjáték. 

De lesz ékszerkészítés dínó csontokból, kincses térkép készítés, pergament szárítás, Bud Spencer családi verekedés, bújócska, ipiapacs, számháború, szalagtépő, dínó-lovaglás dínó-aerobic, kisdínó pihenő. 

Továbbá régészeti napló átadás, őscsiga, dínó fogászat, Szent György és a sárkány, tojáscsapó, alkotósarok, hangok az erdőben, dínó tojás keresés és dínó pikkelyek is. Lopakodunk majd a T-rex elől, lesz dínó detektív és  átkelünk az ősdzsungelen. 

hirdetes

Menekülünk majd a dínók elől, de megnézzük azt is, hogy születik a dínó. Csapda, ejtőernyő, csontváz puzzle, dínó fogpiszkáló, tojásrakó, árnyak az éjben, mobil párakapu, dínótojás festés, illetve az Apám egy dínó is. 

Élménypedagógiai -, kooperációs -, valamint ügyességi játékok, ősrégi kalandok. 
A játékmesterek a Veled Kerek csapatából jönnek játszani velünk.

10:30- A vetélkedők és csapatjátékok kezdete a Margitszigeti Színház előtti helyszíneken
Kedvedre válogathatsz a különböző helyszínek aktivitásai között. Játszhatsz, szurkolhatsz!

11:11 dínó futam
11:44 dínó futam

12:02 nagy közös játék, dínó foci, dínó rögby 

12:12 dínó futam
12:44 dínó futam

13:00 A dínók előtti őslények csodálatos világa! Az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi terület előadása és foglalkozása a kerengőben. Az ország egyik legkülönlegesebb helyszínéről érkezett tudósok sosem látott élőlények titkaiba avatnak be!

13:05 A szabadban folytatódnak a játékok!

14:05 nagy közös játék kooperációs ernyővel a szabadban

14:14 dínó futam
14:45 dínó futam

15:03 Éltek dinoszauruszok Magyarországon? Ősi Attila paleontológus, számos dinoszaurusz felfedezőjének előadása Magyarországon megtalált ősállatokról. 
A szabadban folytatódnak a játékok.

15:15 dínó futam
15:19 ajándék sorsolás
15:30 dínó fitness
15:45 dínó futam

16:04 Nagy közös játék - Bud Spencer családi verekedés

16:30- Dinoszauruszok vagy madarak? Egy csodálatos átalakulás története!  A Magyar Természettudományi Múzeum előadása és foglalkozása – A szabadban eközben tovább folytatódnak a játékok

18:06 utolsó nagy közösségi játék, számháború, ipiapaccsal

18:30 Nagy napzáró ceremónia és ajándék sorsolás, dínó jelmezek kisorolása


Tehát, ha szeretnél egy felejthetetlen és szórakoztató gyereknapot szervezni a családnak, ne habozz ellátogatni a Margitszigeti Gyereknapra. Ez a rendezvény garantáltan sok örömteli pillanatot és boldog emléket hoz majd a gyerekek életébe.

A rendezvény és a programokon való részvétel INGYENES!

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Szamos Marcipán Kiállítás

Szamos Marcipán Kiállítás és Látványműhely Szentendre: A magyarországi édesipar... Tovább

Budapesti Nemzetközi Vásár

A Budapesti Nemzetközi Vásár vagy közkeletű rövidítéssel BNV 1925 áprilisa óta évente... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Európa Hírek Kirándulás Programajánló