hirdetes

8 Márton-napi program országszerte, ahol fergeteges mulatságot rendeznek

ZH

A Márton-napi hagyományokat követve, idén is rengeteg mulatsággal találkozhatunk november második hétvégéjén országszerte, ahol nem lesz hiány az újborból és a libalakomából sem! Mutatjuk a legjobb programokat, hogy ha Ti is részt vennétek a Márton-napi mulatságokon!

márton-nap

2022 legjobb Márton-napi programjai

Idén sem maradhatnak el a fergeteges Márton-napi mulatságok, most összegyűjtöttük a 10 legjobb programot, ahol kedvünkre élvezhetjük a legfinomabb liba falatokat és pincetúrákkal egybekötve kóstolhatjuk meg a magyar borvidékek új borát.

1.    Márton-napi pincejárás a Pannonhalmi borvidéken

A Pannonhalmi borvidék több települése is újra nyitott pincékkel várja a látogatókat november 11.-13. között Márton-nap alkalmából. A minőségi borok kedvelőinek kötelező program, hiszen a borvidék hét meghatározó pincészete különleges borkóstolóval vár mindenkit a háromnapos ünnepre.

A tervek szerint pénteken ráhangolódhatunk majd a hétvégére, hogy könnyebb legyen a szombati erős menet, amit vasárnap levezethetünk némi Márton-napi specialitással. Az utazást a menetrendszerűen induló buszos körjárat biztosítja a látogatók számára, így elkerülve az autózást.

2.    Márton-nap a zsámbéki Szuszogó pincesoron

A zsámbéki Szuszogó pincesor november 12-én Márton-napi mulatságra invitál, ahol a borünnep alkalmából együtt ünnepelhetjük a Nyakas-hegyi pincészetek őszi munkálatait. Összesen 11 helyi pince nyitja meg kapuit a nagyközönség számára.

3.    Tali Tállyán 

A Tokaji borvidék sem maradhat ki a Márton-napi mulatságokból, így Tállyán újra megrendezik a november 11.-13. között a „Talit”. A romantikus falu csaknem minden borászata megnyitja kaput a borok kedvelői számára és az Oroszlános Borbirtokon felejthetetlen Márton-napi ételekkel, svédasztalos-pezsgős reggelivel és kötetlen szórakozással várják a látogatókat.

hirdetes

4.    Baji nyitott pincék Márton-nap alkalmából

hirdetes

A Neszmélyi borvidék egyik legszebb pincesora újra nyitva áll a látogatók előtt Márton-nap alkalmából november 11-én és 12-én, ahol már a 2022-es újborokat kortyolgathatjuk a liba lakoma mellé. Ne felejts el asztalt foglalni! A rendezvényen részt vesz a Borboléta, a Hauzer, a Kisbaka, a Lali, a Stróbl, a Turay, a Wéber és a Schwáb pincészetek is!

5.    Márton-nap a Skanzenben

A Márton-naphoz számos népszokás, hiedelem és finomság fűződik, ezért nem hagyhattuk le a listánkról a Szentendrei Skanzenben tartandó mulatságot, ahol izgalmas programkavalkáddal készülnek november 12-én és 13-án. A lámpás felvonulás sem maradhat el ha már a hagyományokat emlegetjük, de lesz itt kézműveskedés, borkóstolás, Márton-napi svédasztalos lakoma és még kézműves vásár is. Gyerekkel az egyik legjobb Márton-napi program!

6.    Szent Márton-napi lámpás felvonulás

A Balaton körüli nagyobb városokban is mindenhol találkozhatunk Márton-napi mulatságokkal és az ünnepre jellemző finomságok illata lepi majd el a főtereket. A hagyományos Szent Márton-napi lámpás felvonulást idén Keszthelyen rendezik meg november 11-én 17 órakor. A Festetics-kastély és a Fő tér között lehetőségünk van a múlt századba visszacsöppeni, lovaskocsikon hangolódhatunk, lesz lámpás libaterelés, gesztenyesütés, és a kézműves területeken még Márton-napi lámpást is készíthetünk.

7.    Nyitott pincék a Tagyon-hegyen

Hogyha természetközeli helyen szeretnénk Márton-napozni, akkor érdemes a Tagyon-hegyi pincék felé venni az irányt, ahol kicsit nyugodtabb környezet vár majd ránk november 12-én 11 és 18 óra között. Kóstold meg az újbort egy csodás balatoni panoráma mellett és ne felejtsd el megkóstolni a libafinomságokat sem!

8.    Szőlőhegyi Piknik Zalakaroson

Tematikus Márton-napi programok a térség pincészetei és szolgáltatói szervezésében idén is megrendezésre kerül november 11. és 13. között. A helyszínen megannyi színes Márton-napi mulatsággal várják a látogatókat, ahol a főszerep ezúttal is a Márton-napi finomságokon és a jobbnál-jobb új borokon van!


A Zalai borvidék legfinomabb boraival találkozhatunk és természetesen programokból sem lesz hiány, az este folyamán pedig még egy Pincejáratra is be lehet regisztrálni Garaboncon!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Koller Galéria

A Koller Galéria Magyarország legrégebben folyamatosan működő magángalériája, melyet... Tovább

Magyar Mezőgazdasági Múzeum

Magyar Mezőgazdasági Múzeum: Budapest egyik legjelentősebb múzeuma a főváros XIV.... Tovább

Tovább a lexikonra
Programajánló