hirdetes

Orbán Viktor: Az élet az elkövetkezendő hónapokban teljesen más lesz

B. Á.

Magyarország lezárta határait a személyforgalom előtt a tomboló koronavírus-járvány miatt, ez annyit jelent, hogy csak és kizárólag magyar állampolgárok léphetnek be az ország területére. Nézzük, milyen további intézkedésekkel készül a kormány annak érdekében, hogy minél könnyebben átvészelhessük a járványt. 
 

Orbán Viktor: Az élet az elkövetkezendő hónapokban teljesen más lesz.

A kormányfő bejelentése szerint éjféltől betiltják a rendezvényeket, a sporteseményeket pedig zártkapuk mögött lehet csak megtartani, ha a szervezők vállalják, de a legjobb az lenne, ha úgy se. A mozik, a színházak, a kulturális intézmények esetében látogatási tilalmat vezetnek be, a szórakozóhelyek bezárnak, az üzletek, az éttermek, a kávézók csak 15 óráig tartanak nyitva, ez alól kivételt képeznek a patikák, a drogériák, valamint az élelmiszerboltok. 

A javaslat szerint a családi eseményeken kívül érdemes minden más összejövetelt elhalasztani. Orbán Viktor miniszterelnők továbbá szólt az idősekhez is, mivel ők vannak különösen kitéve a járvány veszélyeinek: a kormány nem tilthatja meg, hogy a 70 évnél idősebbek elhagyhassák a lakásukat..., de azt mijndenképpen kérhetem tőlük, ha megtiltani nem is tudjuk, hogy ne hagyják el otthonukat. 

hirdetes

Bajba kerül a magyar gazdaság

A kormányfő elmondta, hogy az egész magyar gazdaság nagy bajba fog kerülni, azonban nem egy időben, ugyanis vannak olyan ágazatok (turizmus, vendéglátás), ahol a baj már felütötte a fejét. Orbán Viktor hangsúlyosan szólt a munkahelyek megvédésének szükségességéről, jelezve, hogy nagyon komoly munkanélküliségi hullám fenyegeti Magyarországot. Ennek elkerüléséért arra kérte a munkavállalókat és a munkáltatókat egyaránt, hogy tegyenek személyes erőfeszítéseket a munkahelyek megtartásáért. 

hirdetes

A koronavírus-járvány a gazdasági és a költségvetési terveket is felülírja, a büdzsét újra kell tervezni - az intézményi és önkormányzati költségvetések újratervezési támpontjait napokon belül megadják, a gazdaság megsegítését szolgáló intézkedések kidolgozása pedig folyamatban van. A járvány kezelése hosszadalmas és nehéz folyamat lesz, ezért mindenkitől alkalmazkodásra van szükség, az élet az elkövetkezendő hónapokban nem olyan lesz, mint amilyennek megszoktuk.

A legfontosabb továbbra is az egészségügyben és a rendfenntartásban dolgozók munkája, akiknek az eddigi tevékenységükért is köszönetet mondott a kormányfő, és azt kérte az emberektől, hogy segítsék a munkájukat - az összefogás és a fegyelmezettség a legfontosabb erőtartalékunk! 

A csoportos megbetegedések időszaka következik

Orbán Viktor elmondta, hogy Magyarország az egyediből hamarosan át fog lépni a csoportos megbetegedések időszakába, amíg pedig nincs vakcina, az egyetlen esély a vírus terjedésének mérséklése. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Harry Houduni

Harry Houduni: Harry Houdini Weisz Erik  néven született 1874-ben, Budapesten. A világ egyik... Tovább

Bíró László József

Bíró László József:  Bíró László József, spanyolul Ladislao José Biro magyar... Tovább

Tovább a lexikonra
X
Kövess minket facebookon!