Soha nem létezett Nagy-Magyarország

A szlovákiai Matica slovenská szerint soha nem létezett Nagy-Magyarország

Sz.F.

2018. novemberében készített egy dokumentumfilmet a Matica slovenská az első bécsi döntés évfordulójának alkalmából. Pár nappal ezelőtt ismét közzétették a mindössze 12 perces anyagot a különféle közösségi oldalakon, pedig már korábban is rengeteg kritikát kapott…nem véletlenül…Nézzük, milyen elképesztő dolgokat állítanak ebben a dokumentumfilmben! 

Nem volt olyan, hogy Nagy-Magyarország

Az első bécsi döntés a Matica slovenská szerint…

A dokumentumfilmben az látható, hogy teljesen jogosan került Szlovákiához a mai Dél-Szlovákia területe, és Magyarország az, ami indokolatlan agressziót folytatott ellenük. A filmben megjelenik Dr. Pavel Miciniak is, aki szlovák történész, ő azért kapott szerepet, mert így könnyebben alátámaszthatók a Matica slovenská elképesztő ferdítései. Az úriember egyébiránt a Matica slovenská tudományos titkára, illetve hadtörténész.

Már a legelején leszögezi, hogy soha nem létezett olyan állam, amit mindenki Nagy-Magyarországként tart számon, helyette azonban létezett egy többnemzetiségű királyság, ami nem volt más, mint az Uhorszkói Királyság. A magyarok célja pedig nem volt más, mint kizárólag magyar államot varázsolni ebből a többnemzetiségű királyságból, ez azonban nem tetszett az ott élőknek. Ez pedig az állam megszűnéséhez vezetett volna akkor is, ha másképpen végződik az I. Világháború. 

Csehszlovákia és az első bécsi döntés, a Matica slovenská szerint…

Csehszlovákiát megalázó helyzetbe kényszerítette a bécsi döntés, mivel a csehszlovákiai küldötteket teljesen kizárták a tárgyalásokról. A „történész” szerint Szlovákiatöbb mint egynegyedét elvesztette, ráadásul Kassától is búcsúzniuk kellett. Arról azonban nem esik szó, hogy Csehszlovákia milyen jogon tartott bármilyen igényt is az érintett területekhez…

Mihez vezet ez a ferdítés?

Ezek a kijelentések súlyos következményekkel járhatnak, többek között a Nagy-Magyarország területén élő magyarság létének tagadásához, és a magyarok történelmi szerepének leértékeléséhez. Elképesztő az, amit Szlovákiában művelnek az utóbbi évtizedekben, sok helyen már megkérdőjelezik a magyar nyelv használatát bizonyos történelmi időszakokban, és azt vallják, hogy csak latinul kommunikáltak az akkori nemesek. Ezzel viszont még koránt sincs vége, a következő oldalon további hajmeresztő részletek várnak! 

Forrás: Fotó: Wikipédia

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában

Szótár

Jánoshegy

 A János-hegy a Budai-hegység negyedik legmagasabb csúcsa, egyben Budapest legmagasabb... Tovább

Eladó lakás Herceghalom

Eladó lakás Herceghalmon? Pest megye egyik legnyugatibb települése, csupán 26 km-re fekszik... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek