notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Soha nem létezett Nagy-Magyarország

A szlovákiai Matica slovenská szerint soha nem létezett Nagy-Magyarország

Sz.F.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

2018. novemberében készített egy dokumentumfilmet a Matica slovenská az első bécsi döntés évfordulójának alkalmából. Pár nappal ezelőtt ismét közzétették a mindössze 12 perces anyagot a különféle közösségi oldalakon, pedig már korábban is rengeteg kritikát kapott…nem véletlenül…Nézzük, milyen elképesztő dolgokat állítanak ebben a dokumentumfilmben! 

Nem volt olyan, hogy Nagy-Magyarország

Az első bécsi döntés a Matica slovenská szerint…

A dokumentumfilmben az látható, hogy teljesen jogosan került Szlovákiához a mai Dél-Szlovákia területe, és Magyarország az, ami indokolatlan agressziót folytatott ellenük. A filmben megjelenik Dr. Pavel Miciniak is, aki szlovák történész, ő azért kapott szerepet, mert így könnyebben alátámaszthatók a Matica slovenská elképesztő ferdítései. Az úriember egyébiránt a Matica slovenská tudományos titkára, illetve hadtörténész.

 

Már a legelején leszögezi, hogy soha nem létezett olyan állam, amit mindenki Nagy-Magyarországként tart számon, helyette azonban létezett egy többnemzetiségű királyság, ami nem volt más, mint az Uhorszkói Királyság. A magyarok célja pedig nem volt más, mint kizárólag magyar államot varázsolni ebből a többnemzetiségű királyságból, ez azonban nem tetszett az ott élőknek. Ez pedig az állam megszűnéséhez vezetett volna akkor is, ha másképpen végződik az I. Világháború. 

hirdetes

 

Csehszlovákia és az első bécsi döntés, a Matica slovenská szerint…

Csehszlovákiát megalázó helyzetbe kényszerítette a bécsi döntés, mivel a csehszlovákiai küldötteket teljesen kizárták a tárgyalásokról. A „történész” szerint Szlovákiatöbb mint egynegyedét elvesztette, ráadásul Kassától is búcsúzniuk kellett. Arról azonban nem esik szó, hogy Csehszlovákia milyen jogon tartott bármilyen igényt is az érintett területekhez…

hirdetes

 

Mihez vezet ez a ferdítés?

Ezek a kijelentések súlyos következményekkel járhatnak, többek között a Nagy-Magyarország területén élő magyarság létének tagadásához, és a magyarok történelmi szerepének leértékeléséhez. Elképesztő az, amit Szlovákiában művelnek az utóbbi évtizedekben, sok helyen már megkérdőjelezik a magyar nyelv használatát bizonyos történelmi időszakokban, és azt vallják, hogy csak latinul kommunikáltak az akkori nemesek. Ezzel viszont még koránt sincs vége, a következő oldalon további hajmeresztő részletek várnak! 

Forrás: Fotó: Wikipédia

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
292 334
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
4 954 341
Közösség
hirdetes

Szótár

Parlament

Parlament: Az Országház, ismertebb nevén az Országház. A magyar törvényhozás épülete. Az... Tovább

Ballagási ebéd

A ballagást családi körben megünnepelni nagyon fontos dolog, hiszen ezzel is kimutatjuk mennyire... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 88

Átlagos értékelés: 4.7

Érdekességek