hirdetes

A szlovákiai Matica slovenská szerint soha nem létezett Nagy-Magyarország

Sz.F.

2018. novemberében készített egy dokumentumfilmet a Matica slovenská az első bécsi döntés évfordulójának alkalmából. Pár nappal ezelőtt ismét közzétették a mindössze 12 perces anyagot a különféle közösségi oldalakon, pedig már korábban is rengeteg kritikát kapott…nem véletlenül…Nézzük, milyen elképesztő dolgokat állítanak ebben a dokumentumfilmben! 

Nem volt olyan, hogy Nagy-Magyarország

Az első bécsi döntés a Matica slovenská szerint…

A dokumentumfilmben az látható, hogy teljesen jogosan került Szlovákiához a mai Dél-Szlovákia területe, és Magyarország az, ami indokolatlan agressziót folytatott ellenük. A filmben megjelenik Dr. Pavel Miciniak is, aki szlovák történész, ő azért kapott szerepet, mert így könnyebben alátámaszthatók a Matica slovenská elképesztő ferdítései. Az úriember egyébiránt a Matica slovenská tudományos titkára, illetve hadtörténész.

Már a legelején leszögezi, hogy soha nem létezett olyan állam, amit mindenki Nagy-Magyarországként tart számon, helyette azonban létezett egy többnemzetiségű királyság, ami nem volt más, mint az Uhorszkói Királyság. A magyarok célja pedig nem volt más, mint kizárólag magyar államot varázsolni ebből a többnemzetiségű királyságból, ez azonban nem tetszett az ott élőknek. Ez pedig az állam megszűnéséhez vezetett volna akkor is, ha másképpen végződik az I. Világháború. 

hirdetes

Csehszlovákia és az első bécsi döntés, a Matica slovenská szerint…

Csehszlovákiát megalázó helyzetbe kényszerítette a bécsi döntés, mivel a csehszlovákiai küldötteket teljesen kizárták a tárgyalásokról. A „történész” szerint Szlovákiatöbb mint egynegyedét elvesztette, ráadásul Kassától is búcsúzniuk kellett. Arról azonban nem esik szó, hogy Csehszlovákia milyen jogon tartott bármilyen igényt is az érintett területekhez…

hirdetes

Mihez vezet ez a ferdítés?

Ezek a kijelentések súlyos következményekkel járhatnak, többek között a Nagy-Magyarország területén élő magyarság létének tagadásához, és a magyarok történelmi szerepének leértékeléséhez. Elképesztő az, amit Szlovákiában művelnek az utóbbi évtizedekben, sok helyen már megkérdőjelezik a magyar nyelv használatát bizonyos történelmi időszakokban, és azt vallják, hogy csak latinul kommunikáltak az akkori nemesek. Ezzel viszont még koránt sincs vége, a következő oldalon további hajmeresztő részletek várnak! 

Forrás: Fotó: Wikipédia

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

A tartós szegfű

A tartós szegfű: A tartós szegfű igazi hungarikum, a világon kizárólag a Duna-Tisza közi... Tovább

György-nap

György-nap (április 24.):Hazánkban  anno igencsak jelentős ünnepnek számított. György... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek