hirdetes

4K kedvező áron? Olcsóbb kiszerelésben érkezhet a DJI Mavic Mini 2

Léviq

Hamarosan itt van a Mavic Mini 2 4K! Mutatjuk, mit tudunk róla, ha igaz, akkor ismét sok új drón felhasználót generál majd a DJI ezzel a kicsi drónnal! 

4K kedvező áron? Olcsóbb kiszerelésben érkezhet a DJI Mavic Mini 2

DJI Mavici Mini 2 4K!

A DJI Mavic Mini 2019 novemberében jelent meg, és rögtön a kezdő drónpilóták kedvencévé is vált, ami páratlanul hordozható méretének, és 249 grammos súlyának volt köszönhető, ami csupán 1 grammal marad el több ország regisztrációs határértékétől.

A DJI Mavic Mini nem egészen egy évvel ez előtt röppent be a köztudatba, ezért nem sokan számítottak rá, hogy a modell rögtön frissítést is kap majd. Mégis, egy, az FCC-nek (Federal Communications Commission) benyújtott dokumentum szerint hamarosan új drón érkezik a DJI-tól.

A dokumentum, amelyet OsitaLV (https://twitter.com/OsitaLV/status/1313526789784899585) tett közzé a Twitteren, egy új készüléket ábrázol, amelynek akkumulátorán a „Camera Drone” felirat látható, illetve egy olyan modellszám, ami sokban hasonlít a Mavic Miniére.

Ez lenne a DJI Mavic Mini 2?

A dokumentumban további információk is megjelennek a készülék akkumulátoráról, illetve a drón hátuljáról is láthatunk egy vázlatszerű ábrát – ez alapján az új drón valóban hasonlít a régi DJI Mavic Minire.

hirdetes

„Szóval ez az az úgynevezett Mavic Mini 2, ugyan az a kialakításuk. Óh, van rajta Bluetooth, 2,4/5,8G WiFi, és 2,4/5,8G a WiFi jel nélkül is. U.I.: Az eredeti Mavic Mini modellneve MT1SS5 és MT1SD25 (európai és japán forgalmazásra).” – @OsitaLV, Twitter

Ahogy a mellékelt képen is láthatjuk, az új „Camera Drone” modellszáma MT2PD, ami nem különbözik sokban az előző Mavicekétől.

Nagyobb hatótáv várható – ezzel tarolhat a Mavic Mini 2!

hirdetes

A dokumentum alapján láthatjuk, hogy a „Mavic Mini 2” akkumulátorának mérete az elődjéhez hasonlít majd, és hogy az új drón korszerűbb Wi-Fi technológiával is rendelkezik majd. A Mavic Mininek voltak problémái a kapcsolattartással a drón és a távirányító között, ezért egy ilyen frissítés mindenképpen jól jönne.

A kérdés persze az, hogy milyen új funkciókat kínál majd a DJI Mavic Mini 2. Nos, ha a kínai gyártó továbbra is szeretné megtartani mágikus 249g-s súlyt (hogy a pilóták kikerülhessék a drón regisztrációját az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban), akkor nem nagyon lesz több mozgástere vele, mint az előző Mavickel.

Megéri váltani Mavic Mini 1-ról a kettőre?

Meglehet, hogy éppen ezért az új Mavic nem hoz majd akkora előrelépést, mint sokan szeretnék, habár elképzelhető, hogy a 4K videó szerelmesei végre megkapják, amire vágynak (az előző Mavic „csak” 2,7K-s videót kínált, ami így is bőven elég a legtöbb felhasználásra). Mindez persze csak akkor derül majd ki, ha az új drón tényleg megjelenik az év során.

Szintén sokat segítene az eladásokon, ha a DJI Mavic Mini 2 megkapná a Mavic Air 2 alanykövető technológiáját is, ami lényegesen csábítóbbá tenné ezt az apró, megfizethető drónt célközönsége, vagyis a kezdők számára. No persze az új funkciók is egy vastagabb árcédulát is indokolnának, de a Mavic Mini 2 valószínűleg így is veretlen maradna a saját árkategóriájában, akárcsak elődje.

Nézegess gyönyörű drónfotókat:

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Gemenci erdő

Gemenci erdő: Gemenc vagy Gemenci erdő egy nagy területen elhelyezkedő, természetvédelmi... Tovább

Hűvösvölgy

Hűvösvölgy: Budapest egyik városrésze a II. kerületben, amely közkedvelt kirándulóhely,... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek