hirdetes

Békés marad a nyugdíjas medvék „munkanélküli” élete a Veresegyházi Medveotthonban

ZH

Az állatvédelem fontossága és az állatkertek szerepe kiemelkedő, különösen olyan helyeken, mint a Veresegyházi Medveotthon, ahol a munka nélkül maradt medvék és más állatfajok biztonságos otthont találnak.

veresegyházi medveotthon

A macik története Medveotthonban


A Veresegyházi Medveotthon története különleges és megható, hiszen ez az otthon azoknak a medvéknek ad új esélyt az életre, akik valamilyen okból kifolyólag elveszítették eddigi otthonukat vagy élőhelyüket. Az első nyolc medve 1998-ban került a ma már állatkerti minősítést viselő Medveotthon területére, melynek létrejöttében a Veresegyházi Önkormányzat és az Állatvédő Világszervezet (WSPA) közös összefogása játszott meghatározó szerepet. Az otthon azóta is folyamatosan fogad új medvéket, biztosítva számukra a biztonságos és kényelmes életkörülményeket.


Hosszú, békés és boldog életük van itt


A Medveotthon célja, hogy hosszú és kiegyensúlyozott életet biztosítson a medvéknek. Átlagosan 30-35 évig élnek az intézményben, jóval tovább, mint saját természetes élőhelyükön, ahol csupán 10-15 évig élnének. Az otthon igyekszik megteremteni az ideális körülményeket, hogy az állatok boldogak és elégedettek lehessenek. 

Európa minden részéről érkeznek ide állatok, de a Medveotthon különlegessége, hogy Közép-Európa egyetlen kimondottan medvék befogadására szakosodott állatkertje. Zsiák Norbert, az otthon üzemeltetési vezetője, vagy ahogyan mindenki ismeri, Berti, elmondta, hogy jelenleg közel 200 olyan medvéről tudnak Európában, amelyeket el kellene helyezni, hogy jobb körülmények között élhessenek.

hirdetes

Medvék és társaik


Az otthonban nem csupán medvék kapnak otthont, hanem más állatfajok is. A Medveotthonban találhatunk farkasokat, szarvasokat, hiúzokat és még 12 oroszlánt is. Az intézmény egész évben nyitva tart, kivéve december 25-e és január 1-e, amikor szünetel a látogatás. Az otthon területén élő medvéknek és társaiknak minden gondoskodásban részesülnek, hogy boldog és biztonságos körülmények között élhessenek.


Élet a Veresegyházi Medveotthonban


Zsiák Norbert, vagy Berti szerint a medvékbe könnyű volt beleszeretni, noha ő maga nem állatok között nőtt fel. Az otthon területén is él, hiszen az állatkertben folyamatos felügyeletre van szükség.

Kedvenc medvéje Lilu, az otthon egyik legfiatalabb lakója, akivel 2015-ben, csaknem egyszerre érkeztek a Medveotthonba, így különösen szoros kötelék alakult ki közöttük. Lilu és a többi medve számára az otthon nem csupán egy hely, hanem egy biztonságos menedék, ahol nyugodtan élhetik mindennapjaikat.

hirdetes


Az otthon évente több ezernyi látogatót vonz, akik szívesen megismerik ezt a különleges helyet. A látogatók nem csupán a medvék megfigyelésével tölthetik az időt, hanem számos program és interaktív tevékenység is várja őket. A Medveotthon egyik legfontosabb célja, hogy felhívja a figyelmet az állatok védelmének fontosságára és bemutassa, hogyan élnek ezek a különleges lények az otthonukban.


A Veresegyházi Medveotthon egy olyan hely, ahol a „munka nélkül maradt” medvék és más állatfajok boldog és biztonságos életet élhetnek. Az otthon gondoskodik arról, hogy az állatok minden szükségletüknek megfelelően kielégítve legyenek, és lehetőséget biztosít számukra a méltó életre. A látogatók számára pedig egyedülálló élményt nyújt ezeknek a különleges lényeknek a megfigyelése és a Medveotthon programjain való részvétel.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Vas megye

Vas megye Magyarország legnyugatibb megyéje Ausztria mellett. A megye székhelye Szombathely. Az... Tovább

Magyar Mezőgazdasági Múzeum

Magyar Mezőgazdasági Múzeum: Budapest egyik legjelentősebb múzeuma a főváros XIV.... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Európa Hírek Kirándulás Magyar Magyarország Programajánló
X
Kövess minket facebookon!