hirdetes

Megbízható és hiteles virológus osztotta meg a nap hírét! Itt a Vakcina híradó!

Bettina

A koronavírus-járvány amióta tart több kérdést is rendszeresített az emberek életében.  Azóta az egyik legfontosabb kérdés, ami a kutatók fejében megjelent: vajon egy immunitást szerzett ember tünetmentesen tovább képes-e fertőzni a másikat? Tehát ha valakit beoltottak a vakcinával (így „mesterségesen” immunizálták), de esetleg mégis megfertőződik, akkor vajon képes-e tovább fertőzni másokat?  A kérdés azért kardinális, mert ha a válasz igen, akkor a vírussal szembeni harcban sokkal-sokkal rögösebb út áll előttünk, mint amit gondolnánk és amire fel vagyunk készülve.

 

vakcina híradó Kemenesi Gáborral

Kemenesi Gábor, a pécsi egyetem virológusa szerdai vakcinahíradós YouTube-videójában nagyszerű hírrel szolgált a kérdést illetően.

Egy orvostudományi portálon megjelent izraeli tanulmányból idézett (Izraelben a legmagasabb az átoltottsági szint a világon), mely azt vizsgálta meg, hogy milyen hatást gyakorol a társadalom többi csoportjára, elsősorban a fiatalabb korosztályra, a 19–50 közöttiek átoltottsága. Ezt a kérdést úgy is feltehetjük: megvédik-e a fertőzéstől a 19–50 év közöttiek a 19 év alattiakat, ha be vannak oltva? A válasz a jó hír, mivel  úgy tűnik, hogy: igen!

A tanulmányból az is kiderül, hogy

 A 19–50 ÉV KÖZÖTTIEK KÖRÉBEN NŐTT AZ ÁTOLTOTTSÁG, ÚGY CSÖKKENT EZZEL PÁRHUZAMOSAN AZ ESETSZÁM A 18 ÉV ALATTIAK KÖZÖTT.

hirdetes

De nem csak közöttük. Ezt a kutatást január 16-tól március 20-ig végezték a szakemberek, és az eredmény egyértelműen azt igazolja, hogy az átoltottsági szint emelkedésével minden korosztályban nagy mértékben zuhant az új fertőzéses esetek száma.

Kemenesi Gábor egy másik vizsgálatot is megemlített, amelyről már korábban posztolt is és felhívta az emberek figyelmét: 2500-4000 fős mintán, folyamatos teszteléssel vizsgálták a Pfizer- és Moderna-vakcinákkal oltott embereket az USA-ban 2020 decembere és idén március között. Ez a vírus telintetében egy nagyon erős járványhelyzet volt, amióta a vírus tart. A cél itt is ugyanaz volt, mint Izraelben: kideríteni a tünetmentes fertőződés kockázatát. Azt találták, hogy az első oltás után 2 héttel a beoltottak 80 százaléka védett lett a tünetmentes fertőzéssel szemben is.  A második dózisú oltás után pedig már a 90 százalékuk szerzett ugyanilyen védettséget.

hirdetes

Ez kegyetlenül jó hír, ugyanezt látjuk az izraeli adatokban is, és ezért zsugorodik náluk is a járvány!

– fogalmazott a kutató, s hozzátette, a vírus ugyan ettől még megmaradhat közöttünk, de tizedakkora mértékben, mint korábban.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

1956. november

1956. november 4: nemzeti gyásznapunk, ugyanis ezen a napon vonult be országunkba a szovjet... Tovább

Fátyol-vízesés

Fátyol-vízesés: Magyarország legnagyobb vízeséséről van szó személyében, A... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Európa Hírek Külföld Magyar Magyarország
X
Kövess minket facebookon!