notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Meggyleves recept

hirdetes

Készítsünk istenien finom meggylevest!

SZ.F.

Megérkezett a nyár, vele együtt a meleg is, ilyenkor mindent megteszünk azért, hogy hűsítsük magunkat. Erre a legjobb megoldás az, hogyha hideg ételeket eszünk, a most következő cikkben megmutatom, hogy készül a tökéletesen hűsítő meggyleves! 

Készíts te is meggylevest

(Kép forrása: foodydoodydamdam.blogspot.com)

A meggyleves az egyik legszuperebb nyári étel, amit főleg hidegen szeretünk, sokan azonban meg sem próbálják elkészíteni, mert úgy gondolják, hogy nehéz. A félelem viszont teljesen alaptalan, egyáltalán nem nehéz az elkészítése, vétek lenne kihagyni, már csak azért is, mert itt a meggyszezon!

A meggy jótékony hatásai

A meggy kicsikét savanyú, viszont hihetetlenül egészséges! A meggy az egyik legkiválóbb antioxidáns, vértisztító és még a baktériumokat is elijeszti. A májra és a vesékre is jó hatással van, savtartalma miatt pedig az erekre is jótékonyan hat. A B-vitamin összes fajtája megtalálható ebben a gyümölcsben, éppen ezért jó hatással van az emésztésre és az idegek működésére. A-vitamin tartalmának köszönhetően segíti a légzést, és javítja az immunrendszer működését.

hirdetes

Ha még ez sem elég, elmondom, hogy kutatásokkal bizonyították azt, hogy aki sok meggyet eszik, tovább él, mint az, aki soha nem eszik a gyümölcsből! Most pedig jöjjön a tökéletes meggyleves receptje!

Nézzük, mire lesz szükségünk: egy kilogramm friss meggy, egy citrom reszelt héj, egy csomag vaníliás puding, három-négy evőkanál cukor, három-négy szegfűszeg, három darab fahéj, tej (ízlés szerint).

Elkészítése

A szegfűszeget és a fahéjat tegyük bele egy főzőtojásba. Egy edénybe 2,5 liter vizet a főzőtojással, reszelt citrom héjával és a cukorral tegyünk fel forrni. Kb. 3-4 percig forraljuk, majd adjuk hozzá a megmosott, magozott meggyet.

hirdetes

Fedjük le, hagyjuk ismét felforrni. Nem kell neki túl sok idő, ne málljon szét a gyümölcs. Közben a pudingport keverjük ki hideg tejjel simára. Amikor ismét forr a leves, keverjük bele a már simára kikevert pudingot. Addig keverjük, amíg közepesen sűrű, de még leveses állagú lesz. Hidegen, melegen egyaránt tálalhatjuk. Egészségetekre!

Forrás

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Országos Széchényi Könyvtár

Országos Széchényi Könyvtár: Budapest egyik legnagyobb és leghíresebb könyvtára. A tudás... Tovább

Olaszrizling

Olaszrizling: Az egyik legnépszerűbb szőlőfajtának számít manapság. Eredetileg olasz vagy... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Ételek Gasztronómia